Arbuz-Berry Granita
Arbuz-Berry Granita może być tylko deser szukasz. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 90 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka soku z cytryny, sól, kostki arbuza i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Arbuz Granita, Arbuz Granita, oraz Granita Arbuzowa Gładka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pracując partiami, puree arbuza w blenderze, aż będzie gładka. Powrót 4 szklanki puree do blendera.
Dodaj kolejne 4 składniki. Zmiksować na gładką masę.
Wlać mieszaninę do 13x9x2-calowej metalowej patelni do pieczenia. Zamrozić do lodowatej krawędzi patelni, około 45 minut.
Ubijać, aby równomiernie rozprowadzić zamrożone porcje. Zamrozić ponownie, aż lód na krawędzi patelni i ogólna konsystencja będzie sypka, około 45 minut.
Ubijać, aby równomiernie rozprowadzić zamrożone porcje. Następnie zamrozić do stałej, około 3 godzin. Za pomocą widelca zeskrobać granitę na długość patelni, tworząc lodowate płatki. Zamrozić co najmniej 1 godzinę. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryj; trzymaj zamrożone.)
Podawać z melonem i kompot jagodowy.
Pracując szybko, zgarnij lodowate płatki do dań deserowych. Łyżka kompot obok.