Ananas Tarte Tatin
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ananasowego Tarte Tatin. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 1249 kalorii, 8G białka, oraz 72 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.6 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, sól, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest solidne. Spróbuj Tarte Tatin o Smaku herbacianym (Tarte Tatin Au Thé), Tarte Tatin, oraz Tarte Tatin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ananasy obieramy i rdzeniujemy.
Pokroić na 6 (1 1/2 cala grubości) pierścieni. Odstawić.
Masło i cukry ubić na średniej prędkości mikserem elektrycznym do uzyskania kremowej konsystencji.
Dodać rum, cynamon i sól; dobrze ubić.
Podzielić mieszaninę masła na 6 (6-calowych) żeliwnych patelni.
Umieść na średnim ogniu, aż masło się rozpuści.
Dodaj 1 plasterek ananasa i, w razie potrzeby, pół fasoli wanilii do każdej patelni. Gotować, aż ananas karmelizuje Na spodzie; odwróć i powtórz procedurę. Trzymaj ciepło.
Rozwałkuj ciasto francuskie do grubości 1/4 cala.
Wytnij 3 (7 1/2 cala) okręgi z każdego arkusza.
Umieść 1 okrąg na każdym plasterku ananasa i włóż krawędzie. Powtórz procedurę z pozostałym arkuszem ciasta.
Piec w 400 przez 20 minut lub do złotego koloru.
Wyjąć z piekarnika i odstawić 5 minut.
Umieść talerz do góry nogami na patelni i ostrożnie odwróć tartę na talerz. Powtórz proces z pozostałymi umiejętnościami. Na wierzchu w razie potrzeby posypać gałką lodów waniliowych.
Uwaga: jeśli zastępując 1 (12-calowy) patelnia, używać tylko 4 plastry ananasa, 3/4 szklanki masła, i pół ilości pozostałych składników. Użyj 1 arkusza ciasta, aby pokryć wszystkie plastry. Po upieczeniu odwrócić tartę na talerz.