Agua de Jamaica (herbata hibiskusowa)
Agua de Jamaica (herbata hibiskusowa) jest bezglutenowe, bezmleczne, Wegetariańskie lacto ovo i przyjazne dla fodmap przepis z 4 porcjami. Ten napój ma 169 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób naprawdę lubi to danie Ameryki Środkowej. 1973 osób próbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z prostych przepisów wymaga wody, cukru, i . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Jamajka (hibiscus) Sangria, Arbuz Hibiscus Agua Fresca, oraz Herbata Hibiskusowa Z Limonką.
Instrukcje
Zagotuj wodę z cukrem i przyprawami: 4 szklanki wody i cukru umieść w średnim rondlu.
Dodaj cynamon, plastry imbiru i / lub kilka jagód ziela angielskiego, jeśli chcesz.
Podgrzać do wrzenia i cukier się rozpuści.
Strome z suszonymi kwiatami hibiskusa:
Zdjąć z ognia. Wymieszać w suszonych kwiatach hibiskusa. Przykryć i odstawić na 20 minut.
Szczep: przecedzić do dzbana i wyrzucić zużyte kwiaty hibiskusa, imbir, cynamon i / lub jagody ziela angielskiego.
(W tym momencie można przechowywać koncentrat, schłodzony, aż będzie gotowy do przygotowania napoju.)
Dodaj pozostałe 4 szklanki wody (lub jeśli chcesz szybko schłodzić napój, lód i wodę) do koncentratu i schłodź.
Alternatywnie można dodać lód i schłodzoną wodę gazowaną do wersji bąbelkowej.
Dodaj trochę soku z limonki, aby uzyskać bardziej ponczowy smak.
Podawać na lodzie z plasterkiem pomarańczy lub limonki.