100-procentowy chleb pełnoziarnisty

100-procentowy chleb pełnoziarnisty
Chleb 100-procentowo pełnoziarnisty może być właśnie tym chlebem, którego szukasz. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis bez nabiału i lakto ovo zawiera 218 kalorii, 10 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16 osobom. Za 33 centy za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 33 osoby uznały ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką siemię lniane, miód, płatki owsiane i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godzin i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 45% wyniku, co jest dobrym wynikiem. 50-procentowy pełnoziarnisty chleb na zakwasie, najlepsza mieszanka szlaków! 100% surowy – pełen białka i 100% pełnoziarnisty chleb z cukinii są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Do dużej miski wlej ciepłą wodę i miód i mieszaj, aż miód się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciepła Woda )Ciepła Woda )
1 3/4 Szklanki Ciepłej Wody (43 Stopnie C)1 3/4 Szklanki Ciepłej Wody (43 Stopnie C)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Posyp drożdże wierzchnią część płynu i odstaw, aż drożdże zaczną bąblować i utworzą kremową warstwę, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
3
W misce wymieszaj mąkę pełnoziarnistą, gluten, nasiona lnu, mączkę lnianą, płatki owsiane, nasiona sezamu, komosę ryżową, nasiona słonecznika i sól, aż nasiona zostaną równomiernie rozproszone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Solone Pestki Słonecznika OpcjonalnieDodatkowe Solone Pestki Słonecznika Opcjonalnie
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Płatki OwsianePłatki Owsiane
Siemię Lniane MieloneSiemię Lniane Mielone
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Do masy drożdżowej wlać mąkę, dodać olej kokosowy i wszystko wymieszać. Ciasto wyłóż na blat posypany mąką i ugniataj, aż będzie gładkie i sprężyste, około 15 minut. Pozwól ciastu odpocząć przez 15 minut, a następnie wyrabiaj przez kolejne 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej KokosowyOlej Kokosowy
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
5
Z ciasta uformuj kulę, włóż do miski wysmarowanej oliwą i kilkakrotnie obróć ciasto, aby pokryło się olejem. Przykryj i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi swoją objętość, od 30 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Nasmaruj tłuszczem 2 formy do pieczenia chleba o wymiarach 9 x 5 cali. Ciasto zagnieść, pokroić na 2 części. Z każdego kawałka uformuj bochenek, włóż go do foremek, łączeniem do dołu i przykryj foremki folią spożywczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
PunchPunch
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub WodaKlarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda
Batonik Z Mlecznej Czekolady, GolonyBatonik Z Mlecznej Czekolady, Golony
7
Odstawić do podwojenia objętości, około 30 minut.
8
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
9
Piec bochenki w nagrzanym piekarniku, aż bochenki staną się złocistobrązowe, a przy stukaniu będą wydawać głuchy dźwięk, co trwa od 30 do 35 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
10
Pozostawić do ostygnięcia na patelniach na około 10 minut przed wyjęciem, aby zakończyć studzenie na stojakach.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia44
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn