Świąteczny pudding z cytrusami i przyprawami
Świąteczny pudding z cytrusami i przyprawami wymaga około 6 godzin i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 481 kalorii, 7G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.55 za porcję. Jeśli masz przyprawy, glacé cherry, skórkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Przepis ten zachwycił 272 osoby. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Świąteczne Kwadraty Cytrusowe, Strona główna na święta + cytrusowe ciastka z oliwą z oliwek, oraz Świąteczne Ciasteczka Przyprawowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać owoce, migdały, Skórki cytrusowe i marchewkę z brandy i likierem pomarańczowym. Przykryć i pozostawić do namoczenia na noc.
Wszystkie suche składniki wymieszać, a następnie dodać do nasączonej mieszanki owoców. Utrzeć na maśle, dodać jajka i wymieszać. Nie zapomnij pomyśleć życzenie!
Nasmaruj masłem miskę budyniową o pojemności 1,5 litra i wyłóż podstawę papierem tłustym. Łyżka w mieszaninie, dobrze docisnąć i zrobić wydrążenie z tyłu łyżki w środku. Powierzchnię przykryć okrągłym papierem tłuszczoodpornym, następnie przykryć miskę papierem tłuszczoodpornym o podwójnej grubości i folią i zawiązać na brzegu sznurkiem. Opuszczamy budyń na patelnię z odwróconym spodkiem w podstawie, następnie napełniamy wodą, aż dotrze do połowy boków miski. Parować przez 6 godzin, uzupełniając w razie potrzeby wodą.
Alternatywnie, pary w piekarniku. Miskę budyniową postawić w blaszce wypełnionej wodą, następnie przykryć namiotem folią i gotować tyle samo czasu w temperaturze 160C / wentylator 140C / Gaz
Od czasu do czasu sprawdzaj prażoną puszkę, ponieważ woda może wymagać uzupełnienia.
Aby przechowywać, pozostaw do ostygnięcia, a następnie przechowuj w chłodnej, suchej szafce. Budyń utrzyma się do roku.
W dzień gotujemy na parze przez 1 godz. przed wyjściem, dekorujemy ostrokrzewem i podajemy z ekstra gęstą podwójną śmietaną lub lodami waniliowymi. Możesz też spróbować kremu z kremem pomarańczowym (poniżej).
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na budyń. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "