Szaszłyki z polędwicy ananasowej

Szaszłyki z polędwicy ananasowej
Jeśli masz około 20 minut do spędzenia w kuchni, szaszłyki z polędwicy ananasowej mogą być niesamowitym przepisem bezglutenowym i bezmlecznym do wypróbowania. Za 2,3 dolara za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 282 kalorie, 29 g białka i 11 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka steku z polędwicy wołowej, mielonego imbiru, sosu sojowego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 51%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także szaszłyki z polędwicy śródziemnomorskiej, szaszłyki ze stekiem z polędwicy wołowej i szaszłyki z polędwicy z grilla z brzoskwiniami i papryką.

Instrukcje

1
Odcedź ananasa, zachowując sok. Schłodzić ananasa. W małej misce wymieszaj sok ananasowy, sos sojowy, brązowy cukier, olej, imbir, czosnek i pieprz. Zarezerwuj 1/3 szklanki marynaty do polewania i 1/3 szklanki do podania; przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok AnanasowySok Ananasowy
Grubo Posiekane Orzechy Pekan Lub Posiekane Orzechy WłoskieGrubo Posiekane Orzechy Pekan Lub Posiekane Orzechy Włoskie
Limonkowa żelatyna W ProszkuLimonkowa żelatyna W Proszku
Sos SojowySos Sojowy
MarynataMarynata
1 Szklanka Posiekanych, Obranych Ze Skórki Pomidorów śliwkowych1 Szklanka Posiekanych, Obranych Ze Skórki Pomidorów śliwkowych
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Stołowa Substytutu Jajka, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Stołowa Substytutu Jajka, Podzielone
Scotch Bonnet Chili, Posiekane Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch BonnetScotch Bonnet Chili, Posiekane Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch Bonnet
1/2 Szklanki Pokrojonego Kiwi1/2 Szklanki Pokrojonego Kiwi
Kompletna Mieszanka Naleśnikowa Dowolnej Marki, PodzielonaKompletna Mieszanka Naleśnikowa Dowolnej Marki, Podzielona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania BAKER'S Półsłodka Czekolada Do Pieczenia, RoztopionaOpakowania BAKER'S Półsłodka Czekolada Do Pieczenia, Roztopiona
2
Wlej pozostałą marynatę do dużej zamykanej plastikowej torby; dodać kostki wołowe. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce przez 8 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki WołoweKostki Wołowe
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Półsłodka Czekolada Piekarnicza Do PieczeniaPółsłodka Czekolada Piekarnicza Do Pieczenia
3
Odcedź i wylej marynatę z wołowiny. Na metalowe lub namoczone drewniane patyczki nadziewamy na przemian kawałki wołowiny i ananasa. Grilluj bez przykrycia na średnim ogniu przez 5 minut z każdej strony lub piecz na 4-6 cali od ognia, aż wołowina osiągnie pożądaną konsystencję, często polewając jedną porcją zarezerwowanej marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki AnanasaKawałki Ananasa
MarynataMarynata
1 średnia Słodka żółta Papryka1 średnia Słodka żółta Papryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki DrewnianeSzaszłyki Drewniane
1 Funt Hiszpańskiej Chorizo (mieszanka Twardego I Miękkiego), Pokrojonego W Cienkie Plasterki1 Funt Hiszpańskiej Chorizo (mieszanka Twardego I Miękkiego), Pokrojonego W Cienkie Plasterki
4
Podawać z pozostałą marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to świetny wybór na stek. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Argyle Reserve Pinot Noir z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Rezerwat Argyle Pinot Noir
Rezerwat Argyle Pinot Noir
Dolina Willamette jest najbardziej znana z bogatego Pinot Noir i jest to jedna z największych i najbogatszych w historii Argyle! Weź kolor i zapach róży gwinejskiej, dodaj owocowe aromaty czarnej wiśni i jagody marionowej z przyprawowymi aromatami toczonej ziemi i ciemnego kakao, a po prostu zaczniesz zbliżać się do złożoności tego wina. „Dojrzałe i obfite, z charakterystycznymi nutami fiołków i płatków róż do posmaków wiśni i przypraw, utrzymujące się z delikatną konsystencją. Potrzebuje czasu, aby się osadzić. Dwadzieścia procent wina będzie butelkowane pod zakrętką. Wino butelkowane pod zakrętką uzyskało 92 punkty punktów. Najlepszy w latach 2007-2012.” – Wine Spectator
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn