Pieczona wieprzowina w glazurze żurawinowej
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych i bezmlecznych do swojej skrzynki z przepisami, pieczeń wieprzowa glazurowana żurawiną może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 2,08 USD za porcję. To danie główne ma 340 kalorii , 39 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz brązowy cukier, pieprz, sól i kilka innych składników, możesz je zrobić. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 74% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Niemieckie ciasto cytrynowe z żurawiną, znane również jako żurawinowe zitronenkuchen , Polędwica wieprzowa glazurowana brązowym cukrem i octem balsamicznym oraz Glazurowane kotlety wieprzowe .
Instrukcje
Wymieszaj sól i pieprz i natrzyj pieczeń.
Połóż pieczeń tłuszczem do góry na ruszcie w natłuszczonej brytfannie.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 40 minut.
W międzyczasie w rondlu wymieszaj sos żurawinowy, sok pomarańczowy i brązowy cukier; gotuj na średnim ogniu, aż sos żurawinowy się rozpuści.
Skrop pieczeń jedną czwartą glazury.
Piecz przez kolejne 20 minut lub do momentu, aż termometr wskaże 145°, często polewając resztą glazury.
Odstawić na 10 minut przed pokrojeniem. Podgrzać pozostałą glazurę; podawać z pieczenią.