Ciasto czekoladowo-malinowe
Czekoladowo-malinowy tort warstwowy może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru deserów. Ten przepis jest dla 10 osób. Jedna porcja zawiera 373 kalorie , 4 g białka i 11 g tłuszczu . Za 70 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Udaj się do sklepu i kup ekstrakt migdałowy, mieszankę do ciast, półsłodkie chipsy czekoladowe i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 27% , to danie nie jest takie super. Czekoladowy tort warstwowy z ganache , mokka tort warstwowy z nadzieniem z kremu czekoladowo-rumowego i babeczki malinowe z lukrem malinowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Upiecz ciasto zgodnie z instrukcją na opakowaniu, używając dwóch natłuszczonych i posypanych mąką 9-calowych okrągłych foremek do pieczenia. Ostudź przez 10 minut; wyjmij z foremek na kratkę, aby całkowicie ostygło.
W mikrofalówce lub podwójnym bojlerze rozpuść chipsy czekoladowe; wymieszaj z mlekiem i ekstraktem. Wymieszaj z bitą śmietaną.
Połóż jedną warstwę ciasta na talerzu.
Posmaruj dżemem malinowym. Przykryj drugą warstwą ciasta. Posmaruj wierzch i boki polewą czekoladową. Przechowuj w lodówce.