Chrupiące pieczone udka z kurczaka z rozmarynem i czosnkiem

Chrupiące pieczone udka z kurczaka z rozmarynem i czosnkiem mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej kolekcji dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera około 59 g białka , 62 g tłuszczu i łącznie 1133 kalorii . Ten przepis jest dla 6 osób. Za 1,6 dolara za porcję ten przepis pokrywa 37% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. 38 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka udka z kurczaka, czosnku, mleka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 50 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 90% , co jest świetne. Podobne przepisy obejmują : Zupę z białej fasoli i czosnku ze szpinakiem i chrupiącą szynką prosciutto oraz grzanki z rozmarynem i czosnkiem , Pieczone udka kurczaka w sosie BBQ i Długo pieczone udka kaczki .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 175°C. Włóż blachę do pieczenia do piekarnika, aby się nagrzał.
Umyj udka kurczaka i usuń nadmiar tłuszczu.
Wymieszaj czosnek, rozmaryn i panko w płytkim naczyniu z rantem i dopraw solą i pieprzem. Ewentualnie rozgnieć czosnek i rozmaryn z odrobiną oliwy z oliwek i solą w moździerzu.
Wbij jajka do podobnego naczynia, dodaj mleko i ubij, aby się połączyły. Dopraw solą i pieprzem do smaku. W innym naczyniu dodaj mąkę i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Obtocz udka kurczaka w mące, jajku i bułce tartej panko z rozmarynem i czosnkiem.
Rozłóż udka kurczaka na blasze wyłożonej papierem pergaminowym, w trakcie pracy. Schłodź udka w lodówce przez około 15 do 20 minut, aby panierka się zetknęła.
Wyjmij gorącą blachę z piekarnika i skrop sporą ilością oliwy z oliwek. Ostrożnie ułóż udka kurczaka na blasze, zachowując równomierne odstępy (kurczak będzie skwierczał, gdy zostanie dodany do gorącego oleju). Piecz, aż udka kurczaka będą złote i chrupiące, około 35 do 40 minut
Wyjmij kurczaka z piekarnika na półmisek. Dopraw solą i podawaj z cząstkami cytryny.