Żyroskop jagnięcy LIZZY217
Żyroskop jagnięcy LIZZY217 wymaga około 13 godzin i 40 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 443 kalorie, 24g białka, oraz 22g tłuszczu. Na 2,25 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Mieszanka soli, brandy, majeranek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć chleb można śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Chleb Bananowy jako deser. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest solidne. Podobne przepisy to Gyros Jagnięcy Z Grilla, Najlepsze Domowe Gyros Z Jagnięciny, oraz Gyros Jagnięcy Z Sosem Tzatziki.
Instrukcje
W misce wymieszać olej roślinny, 2 łyżki soku z cytryny, brandy, rozgnieciony czosnek, 1 łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu, majeranek, tymianek, rozmaryn i oregano i przelać do zamykanej plastikowej torebki.
Dodać jagnięcinę w kostkach, zalać marynatą, wycisnąć nadmiar powietrza i zamknąć worek. Marynować w lodówce 12 do 24 godzin.
Po zakończeniu marynowania mięsa wyjąć z lodówki i odstawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej. Podczas gdy mięso się rozgrzewa, przygotować sos tzatziki przez ubijanie razem jogurt i ogórek w misce wraz z 1 ząbek mielonego czosnku, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżeczka soli, i 1/4 łyżeczka pieprzu. Owinąć SOS folią i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Rozgrzej brojlery piekarnika i ustaw stojak piekarnika około 4 cali od źródła ciepła.
Z marynaty wyjąć kostki jagnięce i wycisnąć nadmiar. Wyrzucić pozostałą marynatę. Spryskaj patelnię z natryskiem do gotowania, nawlecz mięso na szaszłyki i umieść szaszłyki na przygotowanej patelni.
Broil pod rozgrzanym brojlerem do pożądanego stopnia doneness, obracając co kilka minut, aby mięso gotuje równomiernie. Powinno to potrwać około 10 minut, aby ugotować mięso do średnio-dobrze.
Aby złożyć kanapki, gotować każdy chleb kieszonkowy w kuchence mikrofalowej na wysokiej do Gorąca, 20 do 30 sekund każdy. Podziel każdy kawałek na pół i otwórz kieszenie. Podziel plastry pomidora i cebuli między połówki chleba kieszonkowego. Studzimy rozdrobnioną sałatą, a następnie napełniamy pieczoną jagnięciną.
Posypać pokruszonym serem feta, a następnie polać sosem tzatziki.