Żeberka krótkie z sałatką z pietruszki

Żeberka krótkie z sałatką z pietruszki
Krótkie żeberka z sałatką z pietruszki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 86 g tłuszczu, oraz w sumie 993 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 4,82 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz wino, marchew, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Frisée-Przepis Na Sałatkę Z Pietruszki, Pieczona Tilapia z sałatką Frisée-jabłkową i sosem musztardowo-Pietruszkowym, oraz Duszone niezbyt krótkie żeberka z Hominowym gulaszem z nowej Turni na południu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 149° i zorganizować stojak w dolnej trzeciej. Żeberka osuszyć ręcznikiem papierowym i natrzeć 1 łyżką oleju. Dobrze doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
żeberkażeberka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PiekarnikPiekarnik
2
Niech żeberka osiągną temperaturę pokojową, około 30 minut.Gdy mięso będzie gotowe, umieść holenderski piekarnik lub duży, ciężki garnek na średnim ogniu i dodaj pozostałe 2 łyżki oleju. Gdy olej mieni się, dodać żeberka i zapiekać, aż dobrze rumiane z obu stron, o 4 do 5 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
żeberkażeberka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
3
Wyjąć żeberka na dużą płytkę lub blachę do pieczenia i odstawić. Zmniejszyć ogień do średniej; dodać cebulę, por, marchew i seler do garnka; i doprawić solą i pieprzem. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie i rumiane, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
PorPor
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
GarnekGarnek
4
Dodaj wino i gotować, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dna patelni, aż zostanie zmniejszona o połowę, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać bulion i zarezerwowane żeberka i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Przykryj garnek szczelną pokrywką i przenieś do piekarnika. Gotować, aż mięso spadnie z kości, o 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
KościKości
MięsoMięso
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
6
Wyjąć żebra z piekarnika, przenieść na talerz i luźno przykryć folią aluminiową. Odcedzić płyn do duszenia przez sitko siatkowe do średniej miski; wyrzucić cząstki stałe. Używając dużej łyżki lub separatora tłuszczu, usuń tłuszcz z powierzchni cieczy i wyrzuć. Powrót duszenia płyn do garnka i utrzymać go w cieple podczas robienia sałatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
7
Żeberka podawać z odrobiną płynu do duszenia nad ziemniakami lub polentą z sałatką na boku.Parowanie napojów: średnio - lub pełnoziarnista czerwień świetnie sprawdzi się w tym obfitym daniu. Ponieważ nie ma jawnych przypraw ani bardzo delikatnych tekstur, możesz pić tak duże i hardkorowe, jak chcesz. Kalifornijskie wino, które jest zawsze solidne jak skała, to 2003 Cloverdale Ranch Alexander Valley Cabernet Sauvignon.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
PijPij
ZiemniakZiemniak
PolentaPolenta
PrzyprawyPrzyprawy
Ranch DressingRanch Dressing
żeberkażeberka

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje ulubione żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. GEN5 Merlot z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
GEN5 Merlot
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn