Świeży Zielony Sos Tomatillo
Świeży zielony sos Tomatillo może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis służy 1 i kosztuje 50 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 47 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis z cookstr.com ma 1 fanów. Mieszanka pomidorów, jalapeno, pomidorów i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowany kurczak z kminkiem ze świeżym sosem Tomatillo, Łosoś Alaska SOS W. Tomatillo, Świeża Kukurydza I Poblano Chile, oraz Salsa Verde-zielony sos Tomatillo do Enchiladas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pomidory: gotować świeże pomidory w osolonej wodzie do pokrycia, aż ledwo miękkie, 8 do 10 minut; odcedzić. Pomidory w puszkach muszą być tylko odsączone.
Umieścić Tomatillo w blenderze lub robocie kuchennym. Jeśli chcesz łagodniejszy SOS, nasiona chile (s), a następnie posiekać na małe kawałki i dodać do pomidorów wraz z kolendrą i posiekaną cebulą; Jeśli za pomocą blendera, dobrze wymieszać. Zmiksować lub przetworzyć na Gruboziarnisty przecier.
Zeskrobać w naczyniu z sosem o konsystencji cienkiej do średniej grubości z około szklanką wody, a następnie doprawić solą.
Odstawić na około godzinę przed podaniem, aby smaki się zmieszały.Wariacje Tradycyjne
Chunky Tomatillo SOS: przygotować sos zgodnie z opisem, drobno siekając chile, cebula i kolendra, a następnie dodając je do mieszanych Tomatillo. Jeśli posiekana cebula zostanie spłukana, sos będzie mniej szybko kwaśny.
Wszystkie surowe Tomatillo Relish: przygotuj sos z posiekanymi surowymi Tomatillo, dodając szklankę wody przed zmieszaniem. Posolić i w razie potrzeby wymieszać z dodatkową wodą.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;