Świeży Szczypiorek
Świeży szczypiorek wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Na 4 grosze za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 28. Jedna porcja zawiera 1 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Jeśli masz szczypiorek, sól morską, gal. mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Sałatka pomidorowo-ziołowa ze świeżym szczypiorkiem, Dan ' l Webster Inn Fresh Chive and Bacon Dip, oraz Dan ' l Webster Inn Fresh Chive and Bacon Dip.
Instrukcje
W dużym, ciężkim garnku podgrzej mleko do delikatnego wrzenia na średnim ogniu, często mieszając, aby zapobiec przypaleniu (zajmie to około 30 minut, więc przynieś książkę). Jak tylko się zagotuje, zdjąć z ognia i skropić sokiem z cytryny, mieszając powoli i delikatnie. Mieszaj, aż białe twarogi staną się oddzielone od zielonkawej białej, półprzezroczystej ciekłej serwatki. (Jeśli serwatka jest nadal mleczna, a nie przezroczysta, należy ponownie podgrzać, aż serwatka będzie przezroczysta.)
Odstawić, aż twaróg opadnie poniżej serwatki, około 15 minut.
Tymczasem linij duży durszlak z gazą i ustaw w zlewie.
Wlać twaróg do durszlaka i spłukać delikatnie letnią wodą 5 sekund. Zbierz gazę na twarogu i delikatnie przekręć, aby wycisnąć nadmiar płynu (nadal będzie kapał).
Umieść talerz na sernik owinięty twarogiem i top z 5-lb. waga.
Niech spuścić 45 minut. (W tym momencie może jeszcze trochę kapać; to jest w porządku.)
Rozpakuj ser i włóż do miski miksera stojącego z mocowaniem na hak do ciasta z solą i szczypiorkiem. (Można go również ugniatać ręcznie.) Ubić ser na średniej prędkości lub ugniatać go, aż będzie jedwabisty i nie ziarnisty (podobny do twarogu), 10 do 12 minut.
Zwijamy ser na 2-calowy.- Gruba kłoda i owiń w papier woskowany, a następnie folię. Przechowywać w lodówce do zimna i firmy, co najmniej 1 godzinę.