Świeży Pomarańczowy Tort Weselny
Jeśli 9 centów za porcję spada w budżecie, świeży pomarańczowy tort weselny może być niesamowite bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 50 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 125. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do Ślub. Jeśli masz plastikowe słomki, partie podstawowego przepisu na ciasto, kartonowe ciasto okrągłe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 12%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Tort weselny Orange berry, Świeże Ciasto Pomarańczowe, oraz Ciasto pomarańczowe ze świeżymi jagodami.
Instrukcje
Będziesz potrzebował 2 (14-calowych) warstw ciasta. Podwój podstawowy przepis ciasto dwa razy, co daje 2 (14-calowy) warstwy ciasta, i postępuj zgodnie z instrukcjami ciasto aż ciasto ciasto ma być pieczone.
Piec (14-calowe) warstwy ciasta w 375, przez 10 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350, i piec 28 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty.
Ostudzić zgodnie z zaleceniami w przepisie.
Będziesz potrzebował 2 (10-calowych) warstw ciasta. Podwój podstawowy przepis na ciasto raz, który daje 2 (10-calowe) warstwy ciasta i postępuj zgodnie z instrukcjami ciasta, aż ciasto ciasto ma być pieczone.
Piec (10-calowe) warstwy ciasta w 375, przez 10 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350, i piec 28 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty.
Ostudzić zgodnie z zaleceniami w przepisie.
Będziesz potrzebował tylko 1 (6-calowej) warstwy ciasta. Przygotuj podstawowy przepis na ciasto raz, który daje 2 (6-calowe) warstwy ciasta i postępuj zgodnie z instrukcjami ciasta, aż ciasto ciasto ma być pieczone.
Piec (6-calową) warstwę ciasta w 375 przez 10 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350, i piec 25 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty.
Ostudzić zgodnie z zaleceniami w przepisie. (Zapisz dodatkową (6-calową) warstwę do innego użycia.)
Przykryj 3 kartonowe okrągłe ciasto (14, 10, 6 cali średnicy) folią aluminiową. Wyśrodkuj 6-calową rundę na 10-calową i przebij obie, używając końcówki noża lub szpikulca do lodu. Przyklej 1/4 - calowy drewniany kołek przez obie rundy, aby poszerzyć otwory.
Na środku 14-calowej okrągłej tektury rozłóż niewielką ilość lukru maślanego.
Umieść 14-calową warstwę ciasta na tekturowym okrągłym.
Rozłóż około 1 1/3 szklanki musu morelowego wypełniającego powierzchnię ciasta, rozprzestrzeniając się do 1/2 cala krawędzi. Wierzch z kolejną 14-calową warstwą ciasta. Powtórz procedurę z nadzieniem i pozostałymi 14-calowymi warstwami, kończąc na cieście.
Wyśrodkuj 10-calowy Okrągły karton na 14-calowym poziomie. Używając czubka ostrego noża, posadź wokół krawędzi okrągłej; odstaw karton na bok.
Wytnij 6 plastikowych słomek równych wysokości warstwy. Włóż słomki wewnątrz obwodu zaznaczonego okręgu, równomiernie rozstaw słomek, aby utrzymać ciężar innych poziomów.
Rozłóż około 1 1/2 szklanki lukier po bokach warstwy i około 1 1/3 szklanki lukier na górze. (Ta niewielka ilość lukru wystarczy, aby pokryć powierzchnię ciasta, uszczelniając w okruchach tak, aby druga warstwa rozprowadzała się płynnie.) Ostrożnie owinąć warstwę folią; umieść warstwę w lodówce.
Na środku 10-calowej okrągłej tektury rozprowadzić niewielką ilość lukru maślanego.
Umieść 10-calową warstwę ciasta na tekturowym okrągłym.
Rozłóż około 1 1/3 szklanki musu morelowego wypełniającego powierzchnię ciasta, rozprzestrzeniając się do 1/2 cala krawędzi. Wierzch z kolejną 10-calową warstwą ciasta. Powtórz procedurę z nadzieniem i pozostałymi 10-calowymi warstwami, kończąc na cieście.
Rozłóż 1 1/3 szklanki lukier po bokach warstwy i skąpe 1 szklanka lukier na górze. Ostrożnie owinąć warstwę folią; umieść warstwę w lodówce.
Na środku 6-calowej okrągłej tektury rozprowadzić niewielką ilość lukru maślanego.
Umieść 6-calową warstwę ciasta na tekturowym okrągłym.
Rozłóż około 1/3 szklanki musu morelowego wypełniającego powierzchnię ciasta, rozprzestrzeniając się do 1/2 cala krawędzi. Wierzch z kolejną 6-calową warstwą ciasta.
Rozłóż około 3/4 szklanki lukier po bokach warstwy i około 1/3 szklanki lukier na górze. Ostrożnie owinąć warstwę folią; umieść warstwę w lodówce.
Rano w dniu ślubu lub dzień wcześniej wyśrodkuj poziomy ciasta jeden na drugim.
Naostrzyć jeden koniec drewnianego kołka; przyciąć na wysokość ciasta. Ostrożnie włóż zaostrzony koniec przez środek poziomu 6 cali, w dół przez środek ciasta, przechodząc przez wcześniej wykonane otwory w rund ciasta. (Dzięki temu ciasto nie będzie przesuwać się na boki podczas transportu.)
Dopasuj torebkę z dużym łącznikiem i końcówką Gwiazdy. Łyżka 1 szklanka lukier do torby; odstawić.
Pozostałą lukier rozłożyć dekoracyjnie na cieście. Z torbą na ciasto, obramuj dno każdej warstwy ciasta.
Udekoruj ciasto kwiatami, w razie potrzeby.
Uwaga: aby zapobiec przyklejaniu się wierzchniej skorupy każdej warstwy ciasta do plastikowej folii podczas przechowywania, lekko odkurz plastikową folię mąką.