Świeże oregano i zielona fasola jeżynowa

Świeże oregano i zielona fasola jeżynowa
Świeża fasolka szparagowa z oregano i jeżyną to bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i wegetariański przepis na 8 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 0 g tłuszczu i łącznie 52 kalorie . Za 72 centy za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Ten przepis z Allrecipes wymaga jeżyn, soli selera, soli i pieprzu oraz oregano. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 71% , to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Świeża fasolka szparagowa z oregano i jeżynami , Fasola szparagowa z oregano i Pieczona fasolka szparagowa i papryka z bułką tartą z oregano .

Instrukcje

1
Napełnij rondelek 1-centymetrową ilością wody i włóż koszyk do gotowania na parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Włóż fasolkę szparagową do koszyka do gotowania na parze i posyp oregano, solą selerową i proszkiem cebulowym. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotuj na parze przez 5 minut, następnie wyjmij fasolę z kosza do gotowania na parze i włóż ją do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)
Sól SelerowaSól Selerowa
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Delikatnie dodaj jeżyny, pozwalając, aby ciepło zielonej fasolki wypłynęło z nich sok. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Pół Na Pół Lub Bita śmietana, OpcjonalniePół Na Pół Lub Bita śmietana, Opcjonalnie
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia37
Magazyn