Świeże oregano i zielona fasola jeżynowa
Świeża fasolka szparagowa z oregano i jeżyną to bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i wegetariański przepis na 8 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 0 g tłuszczu i łącznie 52 kalorie . Za 72 centy za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Ten przepis z Allrecipes wymaga jeżyn, soli selera, soli i pieprzu oraz oregano. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 71% , to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Świeża fasolka szparagowa z oregano i jeżynami , Fasola szparagowa z oregano i Pieczona fasolka szparagowa i papryka z bułką tartą z oregano .
Instrukcje
Napełnij rondelek 1-centymetrową ilością wody i włóż koszyk do gotowania na parze.
Włóż fasolkę szparagową do koszyka do gotowania na parze i posyp oregano, solą selerową i proszkiem cebulowym. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotuj na parze przez 5 minut, następnie wyjmij fasolę z kosza do gotowania na parze i włóż ją do dużej miski.
Delikatnie dodaj jeżyny, pozwalając, aby ciepło zielonej fasolki wypłynęło z nich sok. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać.