Świeże Cavatelli z jajkami i boczkiem

Świeże Cavatelli z jajkami i boczkiem
Świeże Cavatelli z jajkami i bekonem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 1084 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 3,12 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 8 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz masło, smażyć patelnię, boczek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć makaron można śledzić to danie główne z Czekoladowy Makaron Deserowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cavatelli z klopsikami i szpinakiem w sosie ze świeżych pomidorów, Ricotta Cavatelli z boczkiem i cukinią, oraz Czekoladowo-Migdałowy Bekon-Bekon I Jajka Lody dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Napełnij duży garnek osoloną wodą (co najmniej 6 litrów wody z 1 łyżką soli) i podgrzej do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Wlać oliwę z oliwek na patelnię i ustawić ją na średnim ogniu. Wrzuć masło, pozwól mu się rozpuścić, a następnie rozetrzyj kawałki boczku. Gotować boczek, mieszając i podrzucając kawałki, przez 5 minut lub tak, aż będą chrupiące i karmelizowane. (Jeśli boczek wytworzył dużo tłuszczu, można wylać połowę tłuszczu na patelni.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Prawdziwego BoczkuKawałki Prawdziwego Boczku
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Ubić jajka i 1/4 łyżeczki soli w misce, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Gdy woda jest w wrzenia toczenia, kropla w cavatelli, wymieszać, i powrót wody do wrzenia. Gotować cavatelli 4 do 5 protokół, aż al dente, podnieś je z garnka, krótko odcedzić, i rozlać je na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CavatelliCavatelli
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Na średnim ogniu, wrzucić cavatelli z kawałkami boczku, powłoki przeszłości z oleju, masła, i tłuszczu boczku, zbyt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Prawdziwego BoczkuKawałki Prawdziwego Boczku
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
CavatelliCavatelli
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Wlać ubitych jaj na całym makaronu, mieszając i tumbling je razem; zachować skrobanie koagulacji jaj z boków i dolnej części patelni, i włączyć go z mokrych jaj. Gotować przez minutę lub dwie, tylko aż wszystkie jajka są lekko ugotowane i budyń i równomiernie jajecznica do cavatelli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Wyłączyć ogień, rozrzucić rozdrobnione fontina na jajka i makaron, i wrzucić dokładnie wymieszać w ser jak topi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser FontinaSer Fontina
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
8
Podawać natychmiast.
9
Od Lidii gotuje z serca Włoch: Święto 175 regionalnych przepisów Lidii Matticchio Bastianich i Tanyi Bastianich Manuali. Opublikowane przez Knopf. Copyright © 2009 by Lidia Matticchio Bastianich and Tanya Bastianich Manuali.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Magazyn