Świeże Cavatelli z jajkami i boczkiem
Świeże Cavatelli z jajkami i bekonem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 1084 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 3,12 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 8 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz masło, smażyć patelnię, boczek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć makaron można śledzić to danie główne z Czekoladowy Makaron Deserowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cavatelli z klopsikami i szpinakiem w sosie ze świeżych pomidorów, Ricotta Cavatelli z boczkiem i cukinią, oraz Czekoladowo-Migdałowy Bekon-Bekon I Jajka Lody dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij duży garnek osoloną wodą (co najmniej 6 litrów wody z 1 łyżką soli) i podgrzej do wrzenia.
Wlać oliwę z oliwek na patelnię i ustawić ją na średnim ogniu. Wrzuć masło, pozwól mu się rozpuścić, a następnie rozetrzyj kawałki boczku. Gotować boczek, mieszając i podrzucając kawałki, przez 5 minut lub tak, aż będą chrupiące i karmelizowane. (Jeśli boczek wytworzył dużo tłuszczu, można wylać połowę tłuszczu na patelni.)
Ubić jajka i 1/4 łyżeczki soli w misce, aż dobrze wymieszane.
Gdy woda jest w wrzenia toczenia, kropla w cavatelli, wymieszać, i powrót wody do wrzenia. Gotować cavatelli 4 do 5 protokół, aż al dente, podnieś je z garnka, krótko odcedzić, i rozlać je na patelni.
Na średnim ogniu, wrzucić cavatelli z kawałkami boczku, powłoki przeszłości z oleju, masła, i tłuszczu boczku, zbyt.
Wlać ubitych jaj na całym makaronu, mieszając i tumbling je razem; zachować skrobanie koagulacji jaj z boków i dolnej części patelni, i włączyć go z mokrych jaj. Gotować przez minutę lub dwie, tylko aż wszystkie jajka są lekko ugotowane i budyń i równomiernie jajecznica do cavatelli.
Wyłączyć ogień, rozrzucić rozdrobnione fontina na jajka i makaron, i wrzucić dokładnie wymieszać w ser jak topi.
Od Lidii gotuje z serca Włoch: Święto 175 regionalnych przepisów Lidii Matticchio Bastianich i Tanyi Bastianich Manuali. Opublikowane przez Knopf. Copyright © 2009 by Lidia Matticchio Bastianich and Tanya Bastianich Manuali.