Scallopa al Pizzaiolo
Scallopan Al Pizzaiolo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 554 kalorie, 37g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na $2.79 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, schab cielęcy, liście oregano i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kotlety Cielęce Pizzaiolo.
Instrukcje
W płytkiej misce wymieszaj mąkę z solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Kawałki cielęciny pogłębić w mieszaninie mąki i odstawić. W 12 do 14-calowej patelni saute, rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu, aż do samego palenia. Nadmiar mąki z cielęciny wstrząsnąć i ułożyć kawałki na patelni. Gotować na złoty kolor z jednej strony, o 5 do 6 protokół. Włączyć i kontynuować gotowanie, aż złoty kolor, o 4 do 5 protokół.
Usunąć kawałki cielęciny i wylać olej.
Dodaj 1/2 szklanki wody do patelni i deglaze, skrobanie lekko drewnianą łyżką poluzować brązowe kawałki.
Dodać sos pomidorowy i doprowadzić do wrzenia. Cielęcinę zastąpić na patelni i płaszcz z sosem.
Umieść 2 kawałki świeżej mozzarelli na każdym kawałku cielęciny i umieść patelnię w nagrzanym 350-stopniowym piekarniku na 6 do 8 minut lub do rozpuszczenia sera.
Wyjąć patelnię z piekarnika.
Cielęcinę układamy na półmisku, oblewamy sosem, posypujemy świeżym oregano i podajemy.