Łosoś Zapiekany Z Sosem Śmietanowym Koperkowym
Pan Pieczony łosoś z sosem śmietanowym koperkowym wymaga ok. 25 minut od początku do końca. To danie główne ma 395 kalorii, 35g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na 4,35 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Jeśli masz łososia, ogórek koperkowy, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 11 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Pieczony Łosoś Z Czosnkiem Koperkiem Śmietana, Gotowany Łosoś Z Sosem Śmietanowym Koperkowym, oraz Hamburgery z łososia w sosie śmietanowo-koperkowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Łososia doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać olej na patelni.Łososia posmarować po obu stronach patelni (około 5 minut po stronie skóry, a następnie 2 minuty po drugiej stronie).
Wymieszać kwaśną śmietanę, koperek, ogórek i sok z cytryny.
Łososia ułożyć na talerzu i polać sosem śmietanowym koperkowym.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau