Łosoś z zieleniną i grzybami Shiitake
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Łosoś z zieleniną i grzybami Shiitake może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 446 kalorii, 41g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na $7.02 za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz Skórki łososia, czosnek, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to SZYBKO I ŁATWO: CHUDY ŁOSOŚ SEZAMOWY Z ZIELENIĄ IMBIROWO-CZOSNKOWĄ I GRZYBAMI SHIITAKE, Smażyć Z Zimowej Zieleni I Grzybów Shiitake, oraz Smażyć Z Zimowej Zieleni I Grzybów Shiitake.
Instrukcje
W patelni nieprzywierającej lub patelni na średnim ogniu dodaj łososia i gotuj przez około 4 minuty na stronę, obracając łopatką. Podczas gotowania łososia na dużej zimnej patelni dodaj 2 łyżki oleju i czosnku, a następnie włącz patelnię, aby chronić czosnek przed spaleniem.
Dodaj pokrojone grzyby i łodygi choy bok, ciągle mieszając przez 1 minutę. Przykryć patelnię i gotować przez 5 minut.
Zdejmij pokrywkę i dodaj liście bok choy, sos sojowy, olej sezamowy i kontynuuj gotowanie przez kolejne 2 do 3 minut lub aż liście zwiędną.
Ułóż grzyby i zieleninę na talerzu z łososiem. Doprawić solą i pieprzem i podawać od razu.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.