Łosoś z sezamem w sosie pomarańczowo-Miso
Łosoś z sezamem w sosie pomarańczowo-Miso to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 48 porcjami. Jedna porcja zawiera 66 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka sezamu, filet z łososia, koncentrat soku pomarańczowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Łosoś z sezamem w sosie pomarańczowo-Miso, Czarny i Pomarańczowy: czarny sezam i łosoś z solą morską w sosie Wasabi-Limonka, oraz Łosoś Wasabi z sosem Miso-sezamowym.
Instrukcje
Ubić pierwsze 6 składników w średniej misce, aby dobrze wymieszać. Doprawić sosem pomarańczowo-miso do smaku solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć; przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.)
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia folią.
Umieścić łososia i oleju roślinnego w dużej misce; wrzucić do herbu.
Łososia posypać solą i pieprzem.
Umieść nasiona sezamu na małym talerzu. 1 powierzchnię każdego kawałka łososia pokryć sezamem. Ułóż łososia, pokryte sezamem side up, w jednej warstwie na przygotowanej blasze do pieczenia. (Może być wykonany 6 godzin wcześniej. Cover; chill.)
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Piec łososia uncovered aż tylko gotowane przez, o 5 protokół; przenieść do półmiska. Szaszłyk każdy kawałek wykałaczką.
Podawać ciepły, przelotny SOS pomarańczowo-miso.
* Dostępne na rynkach Japońskich i sklepach z naturalną żywnością oraz w sekcji azjatyckiej żywności w niektórych supermarketach.