Łosoś z sezamem w sosie pomarańczowo-Miso

Łosoś z sezamem w sosie pomarańczowo-Miso
Łosoś z sezamem w sosie pomarańczowo-Miso to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 48 porcjami. Jedna porcja zawiera 66 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka sezamu, filet z łososia, koncentrat soku pomarańczowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Łosoś z sezamem w sosie pomarańczowo-Miso, Czarny i Pomarańczowy: czarny sezam i łosoś z solą morską w sosie Wasabi-Limonka, oraz Łosoś Wasabi z sosem Miso-sezamowym.

Instrukcje

1
Ubić pierwsze 6 składników w średniej misce, aby dobrze wymieszać. Doprawić sosem pomarańczowo-miso do smaku solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć; przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PomarańczowyPomarańczowy
SOSSOS
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Umieścić łososia i oleju roślinnego w dużej misce; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Łososia posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
łosośłosoś
5
Umieść nasiona sezamu na małym talerzu. 1 powierzchnię każdego kawałka łososia pokryć sezamem. Ułóż łososia, pokryte sezamem side up, w jednej warstwie na przygotowanej blasze do pieczenia. (Może być wykonany 6 godzin wcześniej. Cover; chill.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Piec łososia uncovered aż tylko gotowane przez, o 5 protokół; przenieść do półmiska. Szaszłyk każdy kawałek wykałaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
SzaszłykiSzaszłyki
8
Podawać ciepły, przelotny SOS pomarańczowo-miso.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
SOSSOS
MisoMiso
9
* Dostępne na rynkach Japońskich i sklepach z naturalną żywnością oraz w sekcji azjatyckiej żywności w niektórych supermarketach.

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 62 dolarów za butelkę.
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje48
Ocena Zdrowia1
Magazyn