Łosoś Z Miętową Polewą Miso

Łosoś Z Miętową Polewą Miso
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj łososia z miętową polewą Miso. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 1 i kosztuje $8.59 za porcję. Jedna porcja zawiera 708 kalorii, 74g białka, oraz 32G tłuszczu. Mieszanka mięty, brązowego cukru, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć ciemnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Brązowym Masłem Z Brązowym Cukrem jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 12 minut. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Pieczony łosoś z polewą Miso dla dwojga, Grillowany Łosoś Z Polewą Miso, oraz Pieczony łosoś z polewą Miso dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Nasiona sezamu, miso, mirin i cukier ubić widelcem (może być konieczne użycie tylnej części widelca, aby najpierw trochę rozgnieść miso).
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2
Dodać miętę, kolendrę i czosnek wymieszać do połączenia.Jeśli grillujesz, rozpalaj ogień i upewnij się, że masz chłodniejszy obszar ognia, aby umieścić ryby.Jeśli używasz brojlerów, umieść stojak na Piekarnik w środku piekarnika i włącz brojlery na wysoki. Dostać patelnię z drucianym stojakiem na górze gotowy (po prostu użyć półki z tosterem na górze blachy do pieczenia).Tuż przed tym, jak będziesz gotowy, aby wrzucić łososia do piekarnika, nadaj mu ładną grubą warstwę glazury, szczególnie na wierzchu (strona mięsna).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
TosterToster
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Ułóż łososia na stojaku, od strony skóry w dół.Gotuj, aż glazura będzie ładna i brązowa, a łosoś jest ledwo przezroczysty w najgrubszej części 7-12 minut w zależności od grubości łososia i temperatury źródła ciepła. Jeśli glazura zacznie się palić przed łososiem, połóż kawałek folii na łososiu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Rok 2015 przyniósł najwcześniejszy rocznik dekady. Po dużych rocznikach 2013 i 2014 i ciągłej suszy, winorośle wydały ułamek owoców niż w poprzednich dwóch latach. Były one w dół około 30% ogólnej, ale wynik był wyjątkowa jakość i głębokie, mocne wina z wielką kwasowość. Cytrusy, anyż, sól fizjologiczna i energetyczna.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W12 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia72
Magazyn