Łosoś Teriyaki
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Łosoś Teriyaki może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 285 kalorii, 24g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać sos sojowy, filety z łososia, sok pomarańczowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Łosoś Teriyaki, Łosoś Teriyaki, oraz Łosoś Teriyaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić skórę z ryb.
Wymieszaj sos sojowy, wino, brązowy cukier i imbir w płytkim szklanym lub plastikowym naczyniu.
Dodaj rybę; obróć kilka razy, aby płaszcz. Przykryć i przechowywać w lodówce 1 godzinę, obracając raz.
Ustaw sterowanie piekarnikiem na pieczenie. Brojler natryskowy-stojak na patelnię z natryskiem do gotowania.
Usuń rybę z marynaty; zamów marynatę.
Umieść rybę na stojaku w patelni brojlerów.
Pędzel z marynatą. Broil z blatów o 4 cali od ciepła 5 do 6 minut lub aż ryby płatki łatwo z widelcem. Wyrzucić pozostałą marynatę.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Stonestreet Estate Chardonnay. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 36 dolarów.
Stonestreet Estate Chardonnay
2012 Estate Chardonnay zapewnia wyraźny szkielet mineralny wraz z silnym pierwiastkiem cytrusowym. Mandarynka i marmolada wyłaniają się najpierw ze szkła, otwierając się na podniebienie, które kaskadowo przechodzi przez brzoskwinię i ocean spray - wszystko to kończy się zaskakującym chwytem i kwasowością.