Łosoś Teriyaki może być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 4,73 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 253 kalorie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz olej sezamowy, imbir, sos teriyaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Łosoś Teriyaki, Łosoś Teriyaki, oraz Łosoś Teriyaki.
Instrukcje
1
Umieść stojak na środku piekarnika; Rozgrzej piekarnik do 232°. w misce połącz sos teriyaki, miód, ocet, 1 łyżeczkę czosnku, imbir i olej sezamowy.
Rozłóż brukselkę na patelni w jednej warstwie; piecz do jasnobrązowego, 5 minut. W drugiej misce wrzucić grzyby z pozostałym 1/2 łyżki oleju rzepakowego, 1 1/2 łyżeczki czosnku, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu. Brukselkę przesunąć na środek patelni; wierzch z łososiem; grzyby umieścić na patelni na brzegach; pieczemy, mieszając grzyby od czasu do czasu, aż łosoś zostanie tylko ugotowany, 8 do 10 minut. Top łososia z pozostałą mieszaniną teriyaki; podawać na brukselce i grzybach.
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Santan EMA Reserve Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.