Łosoś Teriyaki

Łosoś Teriyaki
Łosoś Teriyaki może być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 4,73 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 253 kalorie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz olej sezamowy, imbir, sos teriyaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Łosoś Teriyaki, Łosoś Teriyaki, oraz Łosoś Teriyaki.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika; Rozgrzej piekarnik do 232°. w misce połącz sos teriyaki, miód, ocet, 1 łyżeczkę czosnku, imbir i olej sezamowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos TeriyakiSos Teriyaki
Olej SezamowyOlej Sezamowy
OcetOcet
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PiekarnikPiekarnik
2
Łososia umieścić w płytkim naczyniu; posypać 1 1/2 łyżki mieszanki teriyaki; marynować 15 minut. W drugiej misce, wrzucić brukselkę z 1 1/2 łyżeczki czosnku, 1/2 łyżki oleju rzepakowego, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu. Zalać oprawioną blachę sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
CzosnekCzosnek
łosośłosoś
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
3
Rozłóż brukselkę na patelni w jednej warstwie; piecz do jasnobrązowego, 5 minut. W drugiej misce wrzucić grzyby z pozostałym 1/2 łyżki oleju rzepakowego, 1 1/2 łyżeczki czosnku, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu. Brukselkę przesunąć na środek patelni; wierzch z łososiem; grzyby umieścić na patelni na brzegach; pieczemy, mieszając grzyby od czasu do czasu, aż łosoś zostanie tylko ugotowany, 8 do 10 minut. Top łososia z pozostałą mieszaniną teriyaki; podawać na brukselce i grzybach.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
GrzybyGrzyby
CzosnekCzosnek
łosośłosoś
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
4
Self

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Santan EMA Reserve Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia48
Magazyn