Łosoś Kokosowo-Curry
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 64 kalorie, 4G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 25 i kosztuje 66 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, lite mleko kokosowe, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Łosoś Curry Kokosowy, Łosoś kokosowo-Curry i ryż Basmati, oraz Pierogi z łososiem w sosie kokosowym Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Zmiksuj pierwsze 4 składniki i 1 łyżeczkę. curry w blenderze na gładką masę.
Umieść ryby, skórki w dół, na blasze do pieczenia spryskane sprayem do gotowania.
Wymieszać sok z limonki i pozostały proszek curry; szczotkować na rybę.
Piec 8 do 10 min. lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem. Tymczasem olej ciepła w dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać paprykę, pomidory i cebulę; gotować 5 min., często mieszając. Mieszamy w mieszaninie kokosowej; gotujemy 5 min. lub aż do ogrzania, często mieszając. Wymieszać z kolendrą.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.