Łosoś Imbirowy Sojowy

Łosoś Imbirowy Sojowy
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian przepisy do twojego pudełka z przepisami, łosoś imbirowy sojowy może być przepisem, który powinieneś wypróbować. To danie główne ma 289 kalorii, 25g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Za $2.94 za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i podnieś brązowy cukier, filety z łososia, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 199 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 3 godziny i 20 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niesamowity wynik spoonacular 93%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Łosoś Imbirowy Sojowy, Łosoś sojowo-imbirowy, oraz Imbir Łosoś Sojowy.

Instrukcje

1
Natrzyj łososia około 1 łyżką brązowego cukru. Lekko posyp pieprzem cytrynowym i czosnkiem w proszku; natrzyj przyprawę na ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Brązowy CukierBrązowy Cukier
łosośłosoś
RybyRyby
2
Do małego rondla ustawionego na średnim ogniu wlej sos sojowy i oliwę z oliwek. Dodaj imbir i pozostały brązowy cukier, pieprz cytrynowy i czosnek w proszku. Doprowadź do delikatnego gotowania na wolnym ogniu, ciągle mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Pieprz CytrynowyPieprz Cytrynowy
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sos SojowySos Sojowy
ImbirImbir
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia, dodać sok pomarańczowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
4
Umieść rybę i marynatę w zamykanej plastikowej torbie, zamknij i wstaw do lodówki na noc lub na co najmniej 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
5
Rozgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
6
Umieść rybę w wyłożonej folią formie do pieczenia. Marynata rezerwowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Podsmaż rybę skórą do góry, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
8
Wyjmij z piekarnika, ściągnij skórę szczypcami. Podlej marynatą, wróć do piekarnika i podsmaż jeszcze 2 minuty. Obróć rybę i podsmaż, aż ryba łatwo się łuszczy, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
PiekarnikPiekarnik
9
Wyjmij z piekarnika i odstaw na 5 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc

Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc to moje najlepsze typy na łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Burn Cottage Cashburn Pinot Noir. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Dojrzałe nuty ciemnej wiśni, czerwonej porzeczki i czekolady poprzedzają pikantne nuty dzikiego tymianku, wrzośca i ziemi. Giętkie taniny wypełniające usta nadają głębi podniebieniu, a świeżość i kwasowość czerwonych jagód zachowują piękną długość, skupienie i równowagę.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn