Łosoś i szparagi en Papillote z brązowym ryżem
Łosoś & szparagi en Papillote z brązowym ryżem może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 350 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 3,42 zł za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 14 fanów. Jeśli masz x kawałki pergaminu, zieloną cebulę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest super. Spróbuj Łosoś i szparagi en Papillote z brązowym ryżem, Łosoś en Papillote ze szparagami i ziemniakami, oraz Francuski w mgnieniu oka: łosoś ze szczawiem i szparagami en Papillote dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Filety z łososia opłukać w zimnej wodzie, ułożyć na talerzu i wycisnąć z łososia cytrynę.
Filety posypać solą i czarnym pieprzem.
Złóż kawałek pergaminu na pół w poprzek, i centrum filet łososia na jednej stronie papieru.
Na łososia ułożyć 1 lub 2 plastry cytryny i obłożyć 2 pokrojonymi szparagami.
Posypać 2 łyżki zielonej cebuli na plastry cytryny, i złożyć pergamin papieru na łososia. Złóż brzegi papieru na kilka razy, wokół otwartych krawędzi, do uszczelnienia łososia w pergaminowej kopercie. (Nie zamykaj pergaminu.)
Zapieczętowane koperty ułożyć na blasze do pieczenia, a wierzchy każdego opakowania posmarować około 1 łyżeczką oliwy z oliwek.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż szparagi będą miękkie, a łosoś będzie nieprzejrzysty i lekko łuszczący się, 20 do 25 minut. Aby służyć, umieść paczkę na talerzu i rozetnij papier, aby uwolnić aromat.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.