Łopatka wieprzowa nadziewana morelami z polewą sojowo-miodową
Ten przepis służy 30 i kosztuje 46 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 83 kalorie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Udaj się do sklepu i podnieś sól i pieprz, olej sezamowy, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Łopatka wieprzowa nadziewana morelami z polewą sojowo-miodową, Polędwica wieprzowa faszerowana szałwią z polędwicą miodowo-musztardową, oraz Łopatka Wieprzowa Duszona Miodowo-Sojowo dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu, przykryć ząbki czosnku wodą i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na umiarkowanie małym ogniu, aż czosnek jest ledwo miękkie, o 10 protokół.
Tymczasem w misce przykryć suszone morele gorącą wodą i odstawić, aż zmiękną, około 10 minut.
Otwórz pieczeń wieprzową, odcinając struny, jeśli to konieczne, i ustawić go na powierzchni roboczej, strona tłuszczu w dół. Doprawić wnętrze pieczeni solą, czarnym pieprzem i pokruszoną czerwoną papryką. Ułożyć ząbki czosnku i suszone morele na środku pieczenia.
Zwinąć pieczeń i związać w odstępach 1-calowych sznurkiem kuchennym. Doprawić zewnętrzną część pieczenia solą, czarnym pieprzem i pokruszoną czerwoną papryką i ułożyć na patelni, tłustej stronie do góry. Piecz wieprzowinę przez 3 godziny.
W małej misce połącz mirin z sosem sojowym, miodem, musztardą i olejem sezamowym.
Schab posmarować połową glazury i smażyć przez 10 minut.
Schab ponownie posmaruj pozostałą glazurą i piecz przez około 10 minut dłużej, aż schab będzie ładnie lakierowany i natychmiastowy termometr włożony w najgrubszą część pieczeni od 165 do 17
Przełożyć wieprzowinę na deskę do rzeźbienia i odstawić na 15 minut. Wymieszać 1/4 szklanki wody do soków na patelni.
Do małego rondla wlać soki i odcedzić tłuszcz. Przykryj soki i utrzymuj ciepło.
Wyrzucić Sznurek i pokroić pieczeń w grube plastry.
Podawać wieprzowinę, przechodząc soki z patelni przy stole.