Łatwy Klopsik Z Kurczaka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj łatwego Klopsa z kurczaka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 552 kalorie, 29g białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, marchewkę w małych kostkach, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za דל פחמימות,zny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Łatwe klopsy, Klopsiki Easy 1lb, oraz Łatwe Klopsy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191° i ułóż stojak na środku. Płaszcz 9-na-5-calowy patelni bochenek z masłem; odstawić.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu do połysku.
Dodaj cebulę, marchew, seler, czosnek i 1/2 łyżeczki soli. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną i zaczynają brązowieć, o 9 protokół.Zwiększyć ogień do średniej wysokości, dodać wino, i niech gotować, aż prawie całkowicie odparował, o 4 protokół.
Przenieść mieszaninę warzyw do dużej miski i odstawić do ostygnięcia lekko, o 5 protokół.Gdy warzywa nieco ostygną, dodaj mięso do miski, rozbijając je rękami.
Dodać panko, jajko, ser i pietruszkę. Równomiernie posypać wszystko Worcestershire, tymianek, pieprz, i pozostałe 2 łyżeczki soli. Używając czystych rąk, mieszaj aż do równomiernego połączenia (nie ściskaj ani nie przepracuj mieszaniny).
Przenieść mieszaninę do przygotowanej patelni, rozprowadzić na krawędziach i wygładzić górę.
Piec, aż gotowane przez i natychmiastowy odczyt termometr włożony w centrum rejestruje 74°, około 1 godziny.
Wyjmij patelnię do stojaka z drutu i odstaw 10 minut przed krojeniem klopsa.