Łatwe nadziewane karczochy
Łatwe nadziewane karczochy mogą być właśnie przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 osobom. Za 1,89 USD za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 305 kalorii , 8 g białka i 18 g tłuszczu . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Jeśli masz pod ręką parmezan, liść laurowy, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 50% . Piccata z kurczakiem i karczochami , makaron makaronowy ze świeżymi pomidorami, cukinią i karczochami oraz włoskie karczochy gotowane na parze są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Używając ostrego noża, wyrównaj spód każdego karczocha i odetnij 3/4 cala od góry. Za pomocą nożyczek kuchennych odetnij końcówki zewnętrznych liści; Posmaruj krawędzie ciętych kawałków sokiem z cytryny.
Umieścić karczochy w holenderskim piekarniku; dodaj 2 cale wody.
Dodaj plasterki cytryny, ziarna pieprzu, liść laurowy i 1/2 łyżeczki soli; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 25-30 minut lub do momentu, aż będzie miękka, a liście blisko środka będą łatwo wychodzić. Odwróć karczochy, aby je osuszyć. Ostrożnie zeskrob łyżką puszystą środkową część karczochów i wyrzuć.
Rozgrzej piekarnik do 350°. W dużej misce wymieszaj kostki chleba, pietruszkę, ser, 2 łyżki oliwy, skórkę z cytryny, czosnek, pieprz i pozostałą sól. Delikatnie rozsuń liście karczocha; wypełnić farszem.
Umieścić w natłuszczonej formie o wymiarach 13 x 9 cali. naczynie do pieczenia; skrop pozostałym olejem.
Piec bez przykrycia przez 20-25 minut lub do momentu, aż się rozgrzeje, a farsz lekko się zarumieni.