Kalafior i brokuł Flan ze szpinakiem beszamel
Kalafior i brokuł Flan ze szpinakiem beszamel jest Europejski przepis, który służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 216 kalorii. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mleko, liście szpinaku dla niemowląt, różyczki brokułów i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%. Podobne przepisy to Kalafior I Brokuł Flan Ze Szpinakiem Beszamelem, Kalafior Z Sosem Beszamelowym, oraz Zapiekany szpinak z kurczakiem makaron beszamelowy.
Instrukcje
Gotować kalafior i brokuły w dużym garnku wrzącej osolonej wody, aż chrupiące-miękkie, o 5 protokół.
Odcedzić, rezerwując 2/3 szklanki płynu do gotowania.
Przenieść warzywa do dużej miski. Super.
Spłucz szpinak, a następnie wrzuć dużą patelnię nonstick na średnim ogniu, aż po prostu zwiędną.
Odcedzić i schłodzić. Szpinak wycisnąć na sucho; drobno posiekać.
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać mąkę i ubijać, aż będzie gładka, o 2 protokół. Stopniowo ubijaj mleko i reserved 2/3 szklanki warzywnego płynu do gotowania.
Ubijać stale na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje i zagotuje się, około 3 minut. Wymieszać ze szpinakiem i serem.
Używając palców, grubo pokruszyć kalafior i brokuły w misce.
Dodaj szpinakowy sos beszamelowy; wymieszaj, aby zmiksować. Doprawić solą i pieprzem. Masło 1 1/2-ćwiartka naczynia do pieczenia.
Rozłóż mieszankę warzywną w przygotowanym naczyniu. (Może być wykonany 6 godzin wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Piec flan aż nadmuchane i ogrzane przez, o 25 minut, jeśli w temperaturze pokojowej i 35 minut, jeśli schłodzone.