Kalafior i brokuł Flan ze szpinakiem beszamel

Kalafior i brokuł Flan ze szpinakiem beszamel
Kalafior i brokuł Flan ze szpinakiem beszamel jest Europejski przepis, który służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 216 kalorii. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mleko, liście szpinaku dla niemowląt, różyczki brokułów i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%. Podobne przepisy to Kalafior I Brokuł Flan Ze Szpinakiem Beszamelem, Kalafior Z Sosem Beszamelowym, oraz Zapiekany szpinak z kurczakiem makaron beszamelowy.

Instrukcje

1
Gotować kalafior i brokuły w dużym garnku wrzącej osolonej wody, aż chrupiące-miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
BrokułyBrokuły
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Odcedzić, rezerwując 2/3 szklanki płynu do gotowania.
3
Przenieść warzywa do dużej miski. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Spłucz szpinak, a następnie wrzuć dużą patelnię nonstick na średnim ogniu, aż po prostu zwiędną.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Odcedzić i schłodzić. Szpinak wycisnąć na sucho; drobno posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
6
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Dodać mąkę i ubijać, aż będzie gładka, o 2 protokół. Stopniowo ubijaj mleko i reserved 2/3 szklanki warzywnego płynu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Ubijać stale na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje i zagotuje się, około 3 minut. Wymieszać ze szpinakiem i serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
SerSer
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Używając palców, grubo pokruszyć kalafior i brokuły w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
BrokułyBrokuły
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
10
Dodaj szpinakowy sos beszamelowy; wymieszaj, aby zmiksować. Doprawić solą i pieprzem. Masło 1 1/2-ćwiartka naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SzpinakSzpinak
MasłoMasło
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
11
Rozłóż mieszankę warzywną w przygotowanym naczyniu. (Może być wykonany 6 godzin wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąPiersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
12
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Piec flan aż nadmuchane i ogrzane przez, o 25 minut, jeśli w temperaturze pokojowej i 35 minut, jeśli schłodzone.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Podawać na gorąco.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia22
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn