Easy Chicken Curry z warzywami to indyjski przepis, który służy 4. To danie główne ma 362 kalorie, 18g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 95 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz kliny z limonki, pomidory w puszkach, Bazyl i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mleko kokosowe, możesz śledzić to danie główne z Pudding Z Mleka Kokosowego jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Łatwe curry z kurczaka z warzywami, Kurczak Curry z warzywami, oraz Mango Curry z warzywami i kurczakiem.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Gotować 1 łyżka oleju, pasta curry i cebuli w dużej patelni saute na średnim ogniu, często mieszając i pozwalając skwierczeć, 5 do 6 protokół. Kurczaka osuszyć, posypać solą i pieprzem i dodać pozostały olej do patelni. Kurczaka ugotować w mieszance cebulowo-curry na złoty kolor ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Pasta Curry
Cały Kurczak
Cebula
Curry W Proszku
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodać brokuły, marchew, bazylia, czosnek i skórka z limonki i gotować, mieszając, aż warzywa są powlekane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Skórka Z Limonki
Brokuły
Marchew
Czosnek
Bazylia
4
Dodać mleko kokosowe, bulion z kurczaka i pomidory i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Mleko Kokosowe
Pomidor
5
Niech kurczaka gotować na wolnym ogniu, aż gotowane przez i sos zaczyna gęstnieć, o 20 protokół. Przed podaniem wycisnąć sok z limonki.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Laurenz V Reserve uroczy Gruner Veltliner z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.