Zwieback
Zwieback może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Jedna porcja zawiera 166 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz pod ręką ciepłą wodę, jajko, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Rolki Zwieback.
Instrukcje
Podgrzać mleko na średnim ogniu w małym, ciężkim rondlu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować).
Dodać masło, wymieszać do rozpuszczenia. Wymieszać olej, 5 łyżeczek cukru i sól; schłodzić do temperatury pokojowej.
Rozpuścić 1 łyżeczkę cukru i drożdży w ciepłej wodzie w dużej misce; odstawić 5 minut.
Dodać mieszaninę mleka do mieszaniny drożdży; wymieszać, aby połączyć.
Dodać jajko; dobrze wymieszać trzepaczką. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodaj mąkę do mieszaniny drożdży, 1 szklanka na raz, mieszając, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię; zagnieść 5 minut (ciasto będzie lekko lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 30 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić 30 minut lub aż podwojony rozmiar. Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut.
Podziel ciasto na pół; podziel każdą połowę na 6 równych porcji.
Rzuć każdą porcję w kulkę. Pracując z jedną kulką na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), delikatnie naciśnij lub zwiń każdą kulkę w owal o długości 2,5 cala na mące.
Zwinąć każdy owal szczelnie, zaczynając od długiej krawędzi, mocno naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne; szczypta szwu i końce do uszczelnienia.
Umieść rolki, szew boki w dół, na dużej blasze pokrytej pergaminem. Przykryć i odstawić 45 minut lub do podwojenia wielkości.
Piec w 375 przez 15 minut lub aż bułki są rumiane na dole i lekko rumiane na górze.
Wyjąć z patelni i ostudzić na stojakach z drutu.
Uwaga: do grzania zwieback Rozgrzej piekarnik do 30
Pokrój każdą rolkę wzdłuż na plastry o grubości 1/2 cala. Ułóż plastry w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec w 300 przez 20 minut lub do lekko rumiane; obrócić plastry i piec dodatkowe 5 minut lub do chrupkości.
Wyjąć z patelni; ostudzić na stojakach z drutu.