Zupa Ze Słodkich Ziemniaków Sherry
Sherry Sweet Potato Soup to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie zupa. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,09 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 208 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką sól, bulion z kurczaka, mielony kminek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zupa z sherried squash, Zupa Grzybowa Sherry, oraz Cathy ' s Sherried Tomato Soup dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Umieść słodkie ziemniaki w dużym rondlu i zalej wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj przez 10-15 minut lub tylko do miękkości.
Odpływ. Zetrzyj ziemniaki; odstawić.
W dużym rondlu podsmaż cebulę na maśle do miękkości.
Dodaj czosnek, kminek, sól, imbir, kolendrę, cynamon i kardamon; gotuj przez 2 minuty. Dodać ziemniaki i bulion; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 25-30 minut lub do zmieszania smaków.
Dodaj śmietanę i sherry; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5 minut.
Zdjąć z ognia; dodać sok z limonki. Lekko ostudzić. W blenderze przetwarzaj zupę partiami, aż będzie gładka.