Zupa ze słodkich ziemniaków i rozmarynu z grzankami czosnkowymi
Jeśli u pacjenta występuje około 30 minut do spędzenia w kuchni, Sweet potato & rosemary zupa z grzankami czosnkowymi może być doskonałym bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 359 kalorii, 9g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.77 za porcję. Sprawdza się jako niedroga zupa dla Jesień. 112 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga bulionu warzywnego, cebuli, ząbków czosnku i słodkich ziemniaków. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%. Podobne przepisy to Zupa z białej fasoli i czosnku ze szpinakiem i chrupiącą Prosciutto i grzankami Rozmarynowo-czosnkowymi, Doskonała zupa ziemniaczana, porowa i cebulowa z grzankami z serem czosnkowym, oraz Czosnek I Rozmaryn Frytki Ze Słodkich Ziemniaków.
Instrukcje
W dużym rondlu rozgrzać olej, a następnie podsmażyć cebulę do miękkości. Zmiażdżyć 2 ząbki czosnku, dodać do cebuli i smażyć jeszcze 1 min. Wymieszać ze słodkim ziemniakiem, następnie przykryć wywar i doprowadzić do wrzenia. Usuń liście z jednej z gałązek rozmarynu, a następnie dodaj do patelni. Dusić przez 10 minut, aż ziemniak będzie miękki.
W międzyczasie piekarnik nagrzać do 200C / wentylator 180C / Gaz
Ułożyć chleb na blasze do pieczenia, następnie posmarować oliwą z oliwek. Pozostały ząbek czosnku pokroić na pół, następnie przetrzeć pokrojoną stronę chleba wraz z liśćmi z drugiej gałązki rozmarynu. Doprawić, a następnie piec przez 10 minut, aż będzie chrupiący i złoty.
Użyj blendera ręcznego, aby z grubsza oczyścić zupę, dodając odrobinę gorącej wody, jeśli wydaje się zbyt gęsta. Dobrze doprawić, następnie wlać do rozgrzanych misek i podawać z grzankami.