Zupa Z Topinamburu

Zupa Z Topinamburu
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, lakto ovo wegetariańskie i pierwotne przepisy do swojego repertuaru, zupa z topinamburu może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 16G tłuszczu i w sumie 222 kalorie. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 2,21 USD za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek, cebulę, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Działa najlepiej jako hor d ' oeuvre, i odbywa się w około 1 godzina i 35 minut. 17 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ryba w skórce Brioche z Puree z topinamburu i piklami z topinamburu, Krem z karczocha i zupy z topinamburu, oraz Zupa Z Topinamburu.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Przyniosłem garść Topinamburów do domu z targu, umyłem je i upiekłem (skórę i wszystko) w piekarniku z prostą mżawką oliwy z oliwek, soli morskiej i pieprzu. Gotowałem je przez całą drogę, jak pieczonego ziemniaka. Próbowałem je upiec po raz drugi, zastępując oliwę z oliwek olejem z orzechów laskowych, aby uzyskać jeszcze smaczniejsze rezultaty. Teraz warzywo ryzykuje przejęcie mojego życia produkcyjnego, jakie znam! Trochę pokroiłem w cienkie krążki, usmażyłem i posypałem sałatką z rukoli. Pyszne. Myślałem, że osiągnąłem szczyt z tymi preparatami, dopóki nie spróbowałem tej zupy...Połączenie ich pieczenia i Duszenia daje złożony smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch JerozolimskiKarczoch Jerozolimski
Olej Z Orzechów LaskowychOlej Z Orzechów Laskowych
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
WarzywaWarzywa
Sól MorskaSól Morska
RukolaRukola
PieprzPieprz
ZiemniakZiemniak
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Połóż 1/2 karczochów jerozolimskich na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch JerozolimskiKarczoch Jerozolimski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Skrop je 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek i posyp solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
6
Umieść blachę na środku piekarnika i gotuj, aż całkowicie ustąpią po przekłuciu czubkiem noża, 30 do 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PiekarnikPiekarnik
7
W międzyczasie pokrój resztę karczochów jerozolimskich w plastry o grubości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch JerozolimskiKarczoch Jerozolimski
8
Podgrzej średni garnek i dodaj pozostałe 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Dodaj cebulę i czosnek i dopraw solą i pieprzem. Gotuj przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
10
Dodaj tymianek i plastry topinamburu i wymieszaj, aby zmiksować składniki. Sprawdź przyprawę. Gotuj przez 5 do 10 minut i dodaj 4 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch JerozolimskiKarczoch Jerozolimski
PrzyprawyPrzyprawy
TymianekTymianek
WodaWoda
11
Gotuj, aż karczochy Jerozolimskie będą całkowicie miękkie, 25 do 30 minut. Jeśli płyn zbyt mocno zmniejszy się w tym czasie gotowania, dodaj pozostałą 1 szklankę wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch JerozolimskiKarczoch Jerozolimski
WodaWoda
12
Wyjmij upieczone z piekarnika, pokrój je na ćwiartki i dodaj bezpośrednio do mieszanki zupy. Smak przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Wyjmij tymianek z garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
14
Dodaj śmietanę. Zupę przecieraj małymi partiami w blenderze (lub blenderze ręcznym), aż będzie gładka. Aby uzyskać bardziej " rustykalną "konsystencję, zmiksuj tylko 1/2, a pozostałe 1/2" pozostaw grube."
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
15
Podawać z chrupiącym zakwasem lub chlebem z pestkami, aby wydobyć naturalnie orzechowy smak zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
ZupaZupa
16
Propozycja podania: chrupiący chleb na zakwasie lub chleb z nasionami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Na ZakwasieChleb Na Zakwasie
ChlebChleb

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Antipasti można łączyć z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut
Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut
Bukiet prezentuje nuty zielonego jabłka, wiciokrzewu i prażonej brioche. Na podniebieniu utrzymuje się delikatna równowaga suchości i kwasowości z odrobiną cytryny Meyer, spadzi i delikatnych nut kwiatowych. Blanc de Blancs Brut jest bardzo przyjazny dla kuchni i koktajli. Spróbuj z pikantnymi przystawkami, popcornem z masłem, kremowymi daniami z makaronu, smażonym kurczakiem, pikantnymi daniami azjatyckimi, owocami morza, deserami na bazie owoców lub półmiękkim serem. Wymieszaj z likierami z czarnego bzu lub owoców lub świeżym sokiem i wysokiej jakości alkoholami, aby uzyskać lekki, orzeźwiający musujący koktajl.Mieszanka: Chardonnay nadaje głębię i złożoność dla ogólnej równowagi, podczas gdy Chenin Blanc nadaje cytrusom i nutom miodu kremową konsystencję. Wyższa kwasowość colombarda zapewnia strukturę, długość i przyjemną mineralność, którą uzupełnia profil owocowy Ugni Blanc. Winogrona pochodzą z wysokiej jakości terroirów we Francji, takich jak Burgundia i Dolina Loary.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn