Zupa Z Soczewicy Dyniowej Curry
Need a zupa bezglutenowa i wegańska? Curry zupa z soczewicy dyni może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 242 kalorie. Ten przepis służy 3 i kosztuje $2.13 za porcję. 76 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odebrać soczewicę, łagodny curry, cynamon, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Zupa z czerwonej soczewicy i dyni Curry, Zupa Z Czerwonej Soczewicy Curry, oraz Zupa Z Soczewicy Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłożyć średni garnek cienką warstwą wody.
Dodać cebulę i gotować na dużym ogniu przez 2 minuty.
Dodać czosnek, następnie nadal gotować, aż cebula będzie przezroczysta i cała woda zostanie wchłonięta.
Dodać bulion, soczewicę i jabłko i doprowadzić do wrzenia. Po zagotowaniu przykryć i zmniejszyć ogień do medium. Kontynuuj gotować, aż soczewica będzie pomarańczowa i miękka, około 7-10 minut. Wymieszać z dynią i przyprawami. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować kolejne 5 minut, mieszając do włączenia wszystkich składników.
Dodaj sól, pieprz i pieprz cayenne do smaku.
Przed podaniem skropić melasą z granatu.Informacje Żywieniowe
39gdietary Fiber13gSugars12gProtein14g