Zupa Z Prażonej Słodkiej Kukurydzy

Zupa Z Prażonej Słodkiej Kukurydzy
Zupa z prażonej słodkiej kukurydzy wymaga ok. 2 godziny i 15 minut od początku do końca. Ta zupa ma 428 kalorii, 8G białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, masło, kukurydzę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Zupa Kukurydziana, Surowa Słodka Kukurydza I Nerkowca Chowder, oraz Surowa słodka kukurydza i nerkowca Chowder.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Umieścić kukurydzę na grillu i gotować przez 5 do 6 protokół, obracając w razie potrzeby równomiernie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4
Wyjmij kukurydzę z grilla i kiedy jest wystarczająco chłodna, aby się nią zająć, a następnie włóż kukurydzę, trzpień w dół do dużej miski i ostrym nożem, Usuń ziarna, odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
NóżNóż
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Włóż kolby kukurydzy do dużego garnka, dodaj wodę, bulion z kurczaka, sól, pieprz, czosnek, papryka, łodygi kolendry, szalotki i selera.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
KolendraKolendra
SzalotkaSzalotka
PaprykaPapryka
SelerSeler
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
WodaWoda
KukurydzaKukurydza
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Umieść garnek na dużym ogniu i doprowadzić go do silnego wrzenia. Gotować przez 45 minut, a następnie odcedzić ciała stałe. Super.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
W średnim rondlu przykryć pokrojone w kostkę ziemniaki 3 szklankami schłodzonego wywaru i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować do przetargu widelec, o 15 protokół. następnie wyjąć z ognia i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
W dużym garnku na średnim ogniu dodaj 4 łyżki masła, a po stopieniu dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, połowę ziaren kukurydzy i paprykę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
PaprykaPapryka
MasłoMasło
CebulaCebula
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Saute aż złoty fond zaczyna tworzyć się na dnie patelni, o 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę więcej, często mieszając. Wymieszać 3 szklanki wywaru i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Ostudzić mieszaninę przez około 5 minut, następnie ostrożnie dodać ją do blendera i puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Garnek wytrzeć do czysta, umieścić go na średnim ogniu i dodać boczek. Gotować do chrupkości, a następnie osuszyć na wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
GarnekGarnek
12
Dodaj pozostałą 1 łyżkę masła do tłuszczu boczku, wraz z pozostałą kukurydzą. Doprawić solą i pieprzem i smażyć przez 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kapanie Z BoczkuKapanie Z Boczku
MasłoMasło
KukurydzaKukurydza
13
Dodać bulion i ziemniaki i dobrze połączyć. Wymieszać z grubą śmietaną, dodać mieszankę puree kukurydzianego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
ZiemniakZiemniak
StadoStado
KukurydzaKukurydza
14
Podgrzać i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
15
Podawać przyozdobione kolendry i dollop z Chipotle śmietany i pikantne Saltines.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
KolendraKolendra
Krakersy SaltineKrakersy Saltine
KremKrem
16
W małej szklanej misce, dodać śmietanę i ubić mikserem elektrycznym do sztywności, o 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
17
Dodać chipotle, sól i pieprz, do smaku, skórki i sok z limonki ubić aż włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
18
Dodać kolendrę i doprawić solą, jeśli to konieczne. Przechowywać w lodówce pod przykryciem, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
SólSól
19
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F. Dopasuj blachę do pieczenia ze stojakiem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
20
Połączyć wszystkie przyprawy w małej misce i dobrze wymieszać. W osobnej małej misce ubić masło mikserem elektrycznym, aż będzie puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
PrzyprawyPrzyprawy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
21
Dodać przyprawy i ubić aż włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
22
Rozprowadzić około 1/2 łyżeczki mieszanki delikatnie na każdym krakerze i ustawić je na stojaku w blasze do pieczenia. Gdy wszystkie są gotowe, piec przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrakersyKrakersy
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
23
Wyjąć i ostudzić. Przechowywać w szczelnym pojemniku.

Składniki

1Pieprz Anaheim, grubo posiekanyPieprz Anaheim, grubo posiekany1małePieprz Anaheim, małe kostkiPieprz Anaheim, małe kostki0Batoniki toffi Heathsos pomidorowy Hunt's® – bez dodatku solisos pomidorowy Hunt's® – bez dodatku soli1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweboczek pokrojony w kostkęboczek pokrojony w kostkę1stickmasło, temperatura pokojowamasło, temperatura pokojowa42 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło plus 1 łyżkamasło plus 1 łyżka0Batoniki toffi Heath1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno3zdanieseler, grubo posiekanyseler, grubo posiekany2Batoniki toffi Heathpasta chipotlepasta chipotle2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez grubsza posiekane łodygi kolendryz grubsza posiekane łodygi kolendry1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo mielone liście kolendryświeżo mielone liście kolendry0Batoniki toffi Heathmusztarda suchamusztarda sucha8kłosy kukurydza, łuski i jedwab usuniętekłosy kukurydza, łuski i jedwab usunięte0Batoniki toffi Heathsól morska drobnoziarnistasól morska drobnoziarnista591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście kolendry, mieloneświeże liście kolendry, mielone11 łyżka suszonego oreganosos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez grubsza posiekane ząbki czosnkuz grubsza posiekane ząbki czosnku11 łyżka suszonego oreganokoszerne marynatykoszerne marynaty1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1limonka, zalana, plus 1/2 limonki, wyciskanalimonka, zalana, plus 1/2 limonki, wyciskana1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion drobiowy, niskosodowybulion drobiowy, niskosodowy0Batoniki toffi Heathostra paprykaostra papryka1Batoniki toffi Heathświeżo popękany czarny pieprzświeżo popękany czarny pieprz1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeżo popękany czarny pieprzświeżo popękany czarny pieprz591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepapryka poblano pokrojona w kostkępapryka poblano pokrojona w kostkę4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczerwone ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę (1/2 cala)czerwone ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę (1/2 cala)1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych8krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1rękaw krakersy solone, niesolone (około 30)rękaw krakersy solone, niesolone (około 30)8krewetki i żyłkiPikantne sałatki, przepisyPikantne sałatki, przepisy2szalotka, obrana i grubo posiekanaszalotka, obrana i grubo posiekana1słodka cebula pokrojona w kostkęsłodka cebula pokrojona w kostkę2Średnia żółta cebula, posiekanawody, lub więcej w razie potrzebywody, lub więcej w razie potrzeby0Batoniki toffi Heath1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn