Zupa Z Orzechów Tureckich
Zupa z orzecha tureckiego może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru zupy. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 276 kalorii, 6G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, czosnek, bulion warzywny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 55%. Podobne przepisy to Jabłko-orzech Turecki Rozkosz, Aplets (Apple Walnut Turkish Delight), oraz Hamburgery jagnięce w stylu tureckim z sosem orzechowym.
Instrukcje
Orzechy włoskie pieczemy na suchej patelni na średnim ogniu, często mieszając, aż staną się złote i pachnące.
Zdjąć patelnię z ognia i wlać orzechy włoskie na deskę do krojenia, aby lekko ostygły; grubo posiekać orzechy.
Rozgrzać oliwę w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać w szalotki i czosnek; gotować i mieszać, aż szalotki zmiękną i okazało półprzezroczyste, o 3 protokół.
Dodaj posiekane orzechy włoskie, skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy i cynamon i gotuj przez 1 minutę.
Przecedzić mieszaninę w blenderze lub robocie kuchennym z 1 szklanką bulionu warzywnego. Odstawić zupę do rondla i wlać pozostałe 3 szklanki bulionu warzywnego.
Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 4 do 5 minut.
Wyjąć z ognia; wymieszać z jogurtem, doprawić solą i czarnym pieprzem do smaku.
Dekoruj posiekaną kolendrą.