Zupa Z Orzechów Tureckich

Zupa Z Orzechów Tureckich
Zupa z orzecha tureckiego może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru zupy. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 276 kalorii, 6G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, czosnek, bulion warzywny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 55%. Podobne przepisy to Jabłko-orzech Turecki Rozkosz, Aplets (Apple Walnut Turkish Delight), oraz Hamburgery jagnięce w stylu tureckim z sosem orzechowym.

Instrukcje

1
Orzechy włoskie pieczemy na suchej patelni na średnim ogniu, często mieszając, aż staną się złote i pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Zdjąć patelnię z ognia i wlać orzechy włoskie na deskę do krojenia, aby lekko ostygły; grubo posiekać orzechy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
PatelniaPatelnia
3
Rozgrzać oliwę w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać w szalotki i czosnek; gotować i mieszać, aż szalotki zmiękną i okazało półprzezroczyste, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodaj posiekane orzechy włoskie, skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy i cynamon i gotuj przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzecha WłoskiegoKawałki Orzecha Włoskiego
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
CynamonCynamon
5
Przecedzić mieszaninę w blenderze lub robocie kuchennym z 1 szklanką bulionu warzywnego. Odstawić zupę do rondla i wlać pozostałe 3 szklanki bulionu warzywnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WarzywnyBulion Warzywny
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 4 do 5 minut.
7
Wyjąć z ognia; wymieszać z jogurtem, doprawić solą i czarnym pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
JogurtJogurt
8
Dekoruj posiekaną kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn