Zupa z jęczmienia, soczewicy i grzybów
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj jęczmienia, soczewicy i zupy grzybowej. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 167 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz oliwę z oliwek, bulion wołowy, pieczarki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%. Podobne przepisy to Crockpot Mushroom, Barley, & Soczewica Zupa, Kremowa zupa z soczewicy, jęczmienia i grzybów, oraz Pieczarkowy Gulasz Jęczmienny Z Soczewicy.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać cebulę; gotować i mieszać, aż cebula kuleje, ale nie Brązowy, o 5 protokół.
Wymieszać w seler i marchew; gotować przez kolejne 5 protokół. Wymieszać jęczmień i soczewicę, aby były pokryte olejem, nadal gotować i mieszać, aż lekko tosty.
Wlać bulion wołowy i doprawić tymiankiem, pietruszką, pieprzem i liściem laurowym. Doprowadzić do wrzenia.
Dodać borowiki, przykryć i dusić przez 25 minut na małym ogniu.
Dodaj Grzybek, przykryj i kontynuuj gotowanie przez kolejne 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
Wymieszać z sherry w ciągu ostatnich 5 minut. Smak i dostosować przyprawy w razie potrzeby przed podaniem.