Zupa z cukinii i kopru włoskiego z pieczonym Puree z czerwonej papryki
Zupa z cukinii i kopru włoskiego z pieczonym Puree z czerwonej papryki to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny zupa. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 105 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, sól, papryka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa z dyni z pieczonym Purée z czerwonej papryki, Ryż Basmati z prażonym koprem włoskim, papryką, cukinią i kabaczkiem, oraz Zupa z kopru włoskiego i szpinaku z jogurtem z pieczonej papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Paprykę przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i błony.
Połówki pieprzu, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Broil 20 minut lub do poczernienia.
Umieścić w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnić.
Odstawić na 20 minut. Obrać i pokroić w paski.
Paprykę umieścić w zlewce blendera zanurzeniowego; dodać olej. Puree aż będzie gładkie.
Przełożyć puree do miski. Wymieszać 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu.
Rozgrzać duży, ciężki rondel na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj cebulę na patelnię; przykryć i gotować 5 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Dodać pokrojone kopru włoskiego i nasion kopru włoskiego na patelni; przykryć i gotować na średnim ogniu 8 minut lub aż pokrojone kopru włoskiego jest miękka. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Dodaj cukinię i czosnek na patelnię i gotuj 3 minuty, stale mieszając.
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 20 minut lub aż warzywa będą miękkie.
Umieścić mieszankę warzywną, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu w zlewce blendera zanurzeniowego; puree, aż będzie gładka.
Wlać 1 Puchar zupy do każdej z 6 misek; top każdej porcji z 1/3 Puchar papryki puree.