Zupa z boczkiem i jajkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zupy z bekonem i jajkiem. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 627 kalorii, 29g białka, oraz 50 g tłuszczu każdy. Na 2,62 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 33 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, rozdartą pietruszkę, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Boczek z jajkiem makaron z serem, California Śniadanie Wrap (Awokado, Jajko, Boczek I Więcej!), oraz Śniadaniowe Babeczki Z Jajkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować boczek w średnim garnku na średnim ogniu, aż chrupiące, o 7 protokół.
Przełóż do wyłożonego papierowym ręcznikiem talerza za pomocą szczelinowej łyżki, a następnie wyrzuć wszystkie kapiele z garnka, z wyjątkiem 2 łyżek stołowych. Podczas gdy boczek gotuje, wrzucić kostki chleba z oliwą z oliwek na blasze i doprawić solą i pieprzem.
Piec do złotego i chrupiące, o 8 protokół.
Dodać czosnek do kapiących boczek i gotować, aż lekko złoty, 1 do 2 protokół.
Dodać bulion, 1 1/2 szklanki wody, skórkę parmezanu i 2 łyżki natki pietruszki; doprawić solą i pieprzem. Przykryć i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć na wolnym ogniu i gotować 10 protokół.
Dostosuj ciepło, aby rosół ledwo się gotował. Po jednym na raz, rozbij każde jajko w małej misce i delikatnie wsuń do bulionu. Kłusować, aż tylko ustawić, O 2 minuty.
Jajka przełożyć łyżką szczelinową do pojedynczych miseczek do zupy. Wymieszać 1 szklankę parmezanu i pozostałe 2 łyżki pietruszki do bulionu i doprawić solą i pieprzem. Dodać bulion do miski i top z grzankami, boczkiem i pozostałą 1/4 szklanki parmezanu.
Zdjęcia Antonis Achilleos