Zupa selerowo-korzeniowa z boczkiem i zielonym jabłkiem

Zupa selerowo-korzeniowa z boczkiem i zielonym jabłkiem
Zupa selerowo-korzeniowa z boczkiem i zielonym jabłkiem może być właśnie zupą, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.32 za porcję. Jedna porcja zawiera 297 kalorii, 9g białka, oraz 14g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz jabłko granny smith, oliwę z oliwek, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 34 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i całe 30 dieta. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest solidne. Podobne przepisy to Zupa selerowo-korzeniowa z boczkiem i zielonym jabłkiem, Kremowa zupa z jabłek i korzenia selera z grillowanym cheddarem, boczkiem i jabłkową musztardą miodową, oraz Korzeń selera-placki ziemniaczane z zieloną śmietaną jabłkową.

Instrukcje

1
Połówki porów wzdłuż, następnie grubo posiekać. Pory umyć w misce z zimną wodą, mieszając je, a następnie wyjąć Na Ręczniki papierowe i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Gotować boczek w 4-quart ciężki garnek na umiarkowanym ogniu, obracając od czasu do czasu, aż ostry, 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Transfer na ręczniki papierowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Z garnka wylać wszystko oprócz 2 łyżeczek tłuszczu, następnie dodać olej i gotować pory na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodać korzeń selera i gotować, mieszając, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
6
Dodać wodę i bulion i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż korzeń selera jest bardzo delikatny, 35 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
BulionBulion
WodaWoda
7
Podczas gdy zupa simmers, cienko pokroić jabłko wzdłuż na 1/8-calowe grube plastry z krajalnicy, pracy wokół rdzenia, a następnie pokroić plastry na 1/8-calowe zapałki z nożem. Delikatnie wymieszać z selerem i liśćmi selera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście SeleraLiście Selera
SelerSeler
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
8
Zupa Purée w partiach w blenderze do uzyskania gładkości (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów), przenosząc do miski. Powrót zupy do oczyszczonego garnka. (Jeśli zupa jest zbyt gęsta, cienka z 1/2 do 3/4 szklanki wody.) Wymieszać sól, pieprz i pół na pół i gotować na umiarkowanie małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż się ogrzeje. Doprawiamy solą, następnie dzielimy na 4 miseczki i przykrywamy mieszanką jabłko-seler i grubo pokruszonym boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Prawdziwego BoczkuKawałki Prawdziwego Boczku
SelerSeler
PieprzPieprz
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
WodaWoda
SólSól
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
GarnekGarnek
1
Zupę, bez pół na pół, można przygotować 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Podgrzać na umiarkowanie małym ogniu, następnie dodać pół na pół i gotować aż do ogrzania. Schłodzić boczek całkowicie, a następnie schłodzić, owinięty papierowymi ręcznikami w szczelnie zamkniętej plastikowej torbie. Recrisp w nagrzanym piekarniku 149° 6 do 8 minut, lub owinąć ręcznikiem papierowym i recrisp w kuchence mikrofalowej 30 sekund do 1 minuty. Przygotuj mieszankę jabłko-seler podczas podgrzewania zupy i ponownego skwarkowania boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
BoczekBoczek
ZupaZupa
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Torby ZiplocTorby Ziploc
MikrofalówkaMikrofalówka
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn