Zupa pomidorowo - pieprzowa pieczona (Sopa de Tomate y Pimentón)
Przepis Zupa z pomidorów i pieczonej papryki (Sopa de Tomate y Pimentón) może zaspokoić pragnienie Ameryki Południowej w przybliżeniu 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 86 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 55 centów za porcję, dostajesz zupę, która serwuje 6. Ten przepis jest lubiany przez 25 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pieczonego pieprzu, wody, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ryż z pomidorami i czerwoną papryką (Arroz con Tomate y Pimentón), Sopan o Crema de Tomate con Albahaca (Zupa pomidorowo-Bazyliowa), oraz Pieczona Zupa pomidorowo-pieprzowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w średnim garnku na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować przez około 5 protokół lub do przezroczyste.
Dodać czosnek i gotować przez 2 minuty więcej.
Dodać pomidory i paprykę i gotować przez 5 protokół.
Dodaj wodę, bulion warzywny tabletki, bazylia, oregano, kminek, sól i pieprz. Dusić przez 25 do 30 minut na średnim ogniu.
Przełożyć zupę do blendera lub użyć blendera zanurzeniowego i puree, aż będzie gładka.
Przełożyć zupę z powrotem do garnka i doprowadzić do wrzenia.
Wyjąć z pieca i dodać śmietanę. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem i podawać na gorąco.