Zupa Kukurydziana
Zupa kukurydziana to bezglutenowe hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 248 kalorii, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Przepis ten zachwycił 613 osób. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Mieszanka selera, mleka, marchewki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Żółty Split groch kukurydziany Chowder ze słodką kukurydzą, Zupa Kukurydziana, oraz Zupa Kukurydziana.
Instrukcje
Masło i boczek umieścić w dużym garnku z grubym dnem.
Podgrzewać na średnim ogniu, aż boczek renderuje swój tłuszcz, 3-4 minuty.
Dodaj cebulę, paprykę, marchewkę, seler:
Dodaj posiekaną cebulę, czerwoną paprykę, marchewkę i seler, obniżyć ogień do średnio niskiego i gotować, aż warzywa zmiękną, o 5 protokół.
Dodaj kolby kukurydzy (pozbawione kukurydzy), Mleko, liść laurowy do garnka, gotuj na wolnym ogniu: połamać kolby kukurydzy na pół (po usunięciu kukurydzy) i dodać kolby do garnka.
Dodać mleko i liść laurowy. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Przykryć garnek i gotować przez 20 protokół.
Upewnij się, że ciepło jest tak niskie, jak to tylko możliwe, i nadal utrzymuj delikatne gotowanie na wolnym ogniu (na naszym piecu musieliśmy użyć "ciepłego" ustawienia), aby zapobiec poparzeniu mleka na dnie patelni.
Dodaj ziemniaki, sól, tymianek: po 20 minutach dodaj ziemniaki, sól i tymianek do garnka. Zwiększ ciepło, aby przywrócić zupę na wolnym ogniu, a następnie obniżyć ciepło, aby utrzymać gotować i gotować przez kolejne 10 minut.
Odrzuć kolby, boczek, liść laurowy, a następnie dodaj kukurydzę, czarny pieprz: Odrzuć kolby, Pasek boczku i liść laurowy.
Dodać ziarna kukurydzy i czarny pieprz. Ponownie podnieść ogień, aby doprowadzić zupę na wolnym ogniu, a następnie obniżyć ogień i gotować przez kolejne 5 minut, aż ziemniaki są przetargu widłowego.
Dodaj więcej soli i pieprzu do smaku.
Polecane wino: Chardonnay, Riesling, Sauvignon Blanc
Zupa kukurydziana świetnie pasuje do Chardonnay, Riesling i Sauvignon Blanc. Chowder może skorzystać z chrupiącej bieli, aby przeciąć bogaty, kremowy bulion - lub możesz iść duży lub wrócić do domu z bogatym, maślanym chardonnay. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Santan EMA Reserve Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.