Zupa kasztanowo-Sherry z truflową dekoracją

Zupa kasztanowo-Sherry z truflową dekoracją
Zupa z kasztanów i Sherry z dodatkiem trufli może być właśnie zupą, której szukasz. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 391 kalorii, 6G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz masło, sok truflowy, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tort z kasztanową truflą, Tort czekoladowo-kasztanowo-truflowy, oraz Wilgotna Korona indyka z kasztanowym farszem truflowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Za pomocą kasztan nóż lub ostry nóż do parowania, zrobić duże X na płaskiej stronie każdego kasztan przez skorupę, ale nie mięso. Namoczyć kasztany w misce z ciepłą wodą, aby pokryć przez 2 cale przez 15 minut, a następnie dobrze odcedzić. Ułożyć kasztany w 1 warstwie na płytkiej patelni, następnie piec w środku piekarnika, aż skorupki zwijają się w X mark, około 15 minut. Nosząc rękawice ochronne, odrywaj muszle od kasztanów, gdy są jeszcze gorące. W dużym garnku wrzącej wody, blanszować kasztany 2 minuty, a następnie odcedzić. Używając ręcznika kuchennego, natrzyj kasztany, aby usunąć skórki. Grubo posiekać i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
WodaWoda
MięsoMięso
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
NóżNóż
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
1
W dużym garnku na umiarkowanie wysokim ogniu, rozgrzać masło, aż się stopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać czosnek, szalotki, pory, i seler i smażyć, aż bardzo miękkie, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
SelerSeler
CzosnekCzosnek
PorPor
3
Dodaj tymianek, liść laurowy i kasztany. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż kasztany są złotobrązowe i aromatyczne, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Liście LauroweLiście Laurowe
TymianekTymianek
4
Dodaj białe wino i doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć, aż nie pozostanie płyn, 15 do 18 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BiałeWino Białe
5
Dodać 3/4 szklanki sherry i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć, aż prawie nie pozostaje płyn, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
6
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego poziomu i kontynuować gotowanie, aż kasztany rozpadną się bardzo łatwo, około 1 1/2 godziny (jeśli kasztany nie są całkowicie ugotowane, gotowa zupa będzie ziarnista.)
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
StadoStado
ZupaZupa
7
Zdjąć z ognia i usunąć tymianek i liść laurowy. Wymieszać w pozostałej 1/2 szklanki sherry i miodu. Pracując partiami, przełożyć do blendera i zmiksować na gładką masę. Przecedzić przez sitko o drobnych oczkach do czystego garnka. Wymieszać z solą i pieprzem i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
MiódMiód
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
GarnekGarnek
1
W ciężkim garnku 2-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, doprowadzić sok z trufli do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i zmniejszyć o 1/4, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać masło i sherry i kontynuować gotowanie, aż masło się rozpuści, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
3
Zdjąć z ognia i ubijać do piany, o 2 protokół. (Alternatywnie użyj blendera ręcznego do piany.) Wymieszać ze szczypiorkiem, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzczypiorekSzczypiorek
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Podziel zupę równomiernie na 10 płytkich miseczek do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Umieść 1 łyżkę trufli dekorować w środku każdej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Magazyn