Zupa chlebowa czosnkowa z małżami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc dać zupę czosnkową chleb z małż spróbować. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje $1.99 za porcję. Jedna porcja zawiera 238 kalorii, 10g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz masło, zioła, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zupa Chlebowa Czosnkowa, Zupa chlebowa czosnkowo-rozmarynowa, oraz Czosnek & Chili Małże dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podsmażyć cebulę i czosnek w maśle i oliwie z oliwek w średniej wielkości rondlu ustawić na małym do średniego ciepła.
Dodać szczyptę lub dwie soli i trochę białego pieprzu. Nie pozwól, aby mieszanina usmażyła się. Małe delikatne pęcherzyki powinny tworzyć się wokół krawędzi patelni i są dobrym znakiem, że ciepło jest w sam raz. Staną się głębokim złotym karmelem w ciągu około 30 minut. Wymieszać i oglądać często, jak gotować.
Dodać bulion z kurczaka, skórkę serową, posiekane zioła i chleb czosnkowy.Dusić kolejne 15 do 20 minut, często mieszając. Smak przypraw. Może potrzebować więcej soli. Jeśli to nie niech dodać szczyptę i niech gotować Inny 2 lub 3 protokół.
Usunąć resztki Skórki sera i wyrzucić.Zupę przecedzić blenderem zanurzeniowym.Możesz zrobić zupę dzień wcześniej, ponieważ często jest lepiej na drugi dzień.
Podawać z gotowanymi na parze małżami (opcjonalnie) z boku i mocną posypką startego Parmigiano-Reggiano i posiekanymi liśćmi tymianku.