Zrób Pączki Z Wyprzedzeniem
Pączki z wyprzedzeniem mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 78 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 395 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 minut. Ten przepis jest lubiany przez 115 smakoszy i kucharzy. Mieszanka ciepłej wody, cukru, oleju roślinnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jak zrobić pączki (z wideo) i pączki z kawą-Biscoff-boczek, Make-Ahead Shakshuka, oraz Make-Ahead Egg Bake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić ciepłą wodę w misce i posypać drożdże na nim.
Odstawić na 5 minut, aby udowodnić.
Dodaj mleko, wanilię, cukier, sól, jajko, skracanie i 1 szklankę mąki.
Wymieszać przez kilka minut z małą prędkością lub mieszając drewnianą łyżką. W pozostałej mące ubijać po 1/2 szklanki na raz, aż ciasto nie przykleja się już do miski. Zagniatać przez około 5 minut lub aż będzie gładka i elastyczna. Uwaga: polecam zrobić to za pomocą haka do ciasta miksera stojącego.
Umieścić ciasto w wysmarowanej misce i przykryć. Ustawić w ciepłym miejscu, aby wzrosnąć do podwójnej (godzinę).Obróć ciasto na posypaną mąką powierzchnię i delikatnie rozwałkuj do grubości 1/2 cala.
Pokrój obcinaczem do pączków z mąką lub użyj górnej części szklanki do picia dla pączka i jabłka do otworu.
Niech pączki usiąść, aby ponownie wzrosnąć, aż dwukrotnie lub jeśli co noc pączki, umieścić je w 13×9 cala metalowej patelni posypane mąką, przykryć patelnię folią i przechowywać w lodówce na noc.Gdy pączki będą gotowe, wyjmij uformowane pączki z lodówki i pozwól im osiągnąć temperaturę pokojową.Przygotować glazurę: roztopić masło w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać z cukrem cukierniczym i wanilią, aż będzie gładka.
Wyjąć z ognia i mieszać w gorącej wodzie po jednej łyżce stołowej na raz, aż lukier będzie nieco cienki, ale nie wodnisty. Odstawić.
Rozgrzać olej w frytkownicy lub dużej ciężkiej patelni do 350 stopni F (175 stopni C). Wsuń pączki do gorącego oleju za pomocą szerokiej szpatułki nasmarowanej olejem lub lekko skracającej. Odwróć pączki, gdy unoszą się na powierzchnię. Pączki smażyć z każdej strony, aż do uzyskania złotego koloru-moje zajęło około 2 minut na stronę.
Wyjąć z gorącego oleju, spuścić na stojaku z drutu. Zanurz pączki w glazurze, gdy jeszcze gorące, i ustawić na stojaki z drutu, aby spuścić nadmiar. Przechowuj arkusz ciastek lub tacę pod regałami, aby ułatwić czyszczenie. W zależności od tego, jak duże pokroić pączki, należy uzyskać około 7 lub 8.