Zobacz wycieczkę do kuchni Ortine

Zobacz wycieczkę do kuchni Ortine
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc wypróbuj wycieczkę do kuchni Ortine. Jedna porcja zawiera 347 kalorii, 11g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 14. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 7 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz czosnek, ocet jabłkowy, kurkumę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj California Pizza Kuchnia Kuchnia posiekana Sałatka z Herbed Vinaigrette, apple Zinger tea-tails & tea tour, oraz Szpinak Fetan Orzo - w kuchni z kuchnią Aggie dla podobnych receptur.

Składniki

2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki( 23)( 23)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet jabłkowy (zrobi to każdy jasny ocet)ocet jabłkowy (zrobi to każdy jasny ocet)21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejczerwona papryka w średniej kostceczerwona papryka w średniej kostce4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiCiecierzycaCiecierzyca1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)¼ łyżeczki oregano¼ łyżeczki oregano2(zima)¼ łyżeczki oregano¼ łyżeczki oregano3largesbakłażany, pokrojone w plastry ½ cala i pokrojone w ćwiartkibakłażany, pokrojone w plastry ½ cala i pokrojone w ćwiartki1oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni i trochę do skropienia1 pomarańcza, skórka1 pomarańcza, skórka6goździkiczosnek, cienko pokrojonyczosnek, cienko pokrojony0(może być lub przeglądać)goździki mielonegoździki mielone0(może być lub przeglądać)gałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona2(zima)Sok z cytrynySok z cytryny1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów3(zima)Oliwa z oliwekOliwa z oliwek1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiczekoladowe dekoracje deserowe i bita śmietanaczekoladowe dekoracje deserowe i bita śmietana2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkinasiona dyninasiona dyni1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)cukier surowycukier surowy21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejczerwona cebula, średnia kostkaczerwona cebula, średnia kostka4(zima)sól niezmodyzowanasól niezmodyzowana14Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieża fasola szparagowa pokrojona na małe kawałki, blanszowana w osolonej wodzieŚwieża fasola szparagowa pokrojona na małe kawałki, blanszowana w osolonej wodzie2(zima)TahiniTahini1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kurkumakurkuma2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/3 szklanki drobno pokruszonych wafelków waniliowych (około 10 wafli)1/3 szklanki drobno pokruszonych wafelków waniliowych (około 10 wafli)9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia22
Magazyn