Zimowy Gulasz Warzywny Wołowy Z Puszystymi Pierogami Ziołowymi

Zimowy Gulasz Warzywny Wołowy Z Puszystymi Pierogami Ziołowymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zimowego gulaszu z warzyw wołowych z puszystymi pierogami ziołowymi. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 511 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.68 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, paprykę, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Gulasz warzywny z pierogami ziołowymi, Slow Cooker gulasz wołowy burgund z pierogami ziołowymi, oraz Zimowy spacer gulasz wołowo-marchewkowy z pierogami ziołowymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotować i mieszać wołowinę w skróceniu w ciężkim garnku 8-10 quart, aż wołowina będzie dobrze rumiana. (Uwaga: jeśli gromadzi się zbyt dużo płynu, aby zapobiec odpowiedniemu brązowieniu, przelać nadmiar płynu do miski i rezerwy. Nadal brązową wołowinę i gdy dobrze rumiane, dodać zarezerwowany płyn z powrotem do garnka.).
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodać 5 szklanek gorącej wody, 1/2 łyżeczki soli i czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
3
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło.Przykryć i dusić, aż wołowina będzie prawie miękka, 45 minut do 1 godziny.Wymieszaj ziemniaki, rzep, rutabaga, marchew, zielony pieprz, fasolkę szparagową (jeśli używasz), seler, cebulę, sos bukietowy, kostkę bulionu i liście laurowe.Przykryć i dusić, aż warzywa będą miękkie (ale nie przesmażyć), mieszając raz, o 25 protokół.Przygotować ciasto (patrz poniżej) na pierogi; odstawić.Za pomocą widelca wymieszać 1 szklankę zimnej wody i 4 łyżki mąki w małej misce do mieszania; stopniowo mieszać do gulaszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GulaszGulasz
1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
BrukiewBrukiew
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
RzepaRzepa
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
4
Podgrzać do wrzenia, stale mieszając.Gotować i mieszać 1 minutę; zmniejszyć heat.Do wskazówka: po zagotowaniu i mieszaniu przez 1 minutę gulasz można przykryć i schłodzić nie dłużej niż 48 godzin. Aby służyć, podgrzać do wrzenia na średnim ogniu. Kontynuuj jako directed.DUMPLINGS:.In dużą miskę, pokroić na mąkę, proszek do pieczenia, sól, pietruszkę i zioła, aż mieszanina przypomina drobne okruchy.Wymieszać z mlekiem.Upuść przez usypanie łyżek na gorące mięso lub warzywa w gotującym się gulaszu(nie kropluj bezpośrednio do płynu).Gotować odkryte 15 minut.Przykryć i gotować około 15 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone BrzoskwiniePokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone Brzoskwinie
Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
(duża Tuba)(duża Tuba)
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Przekrój pierogi na pół, aby sprawdzić, czy są dobre; chcesz, aby były zrobione, ale nie suche!
6
Podawać gulasz na gorąco, z bagietką z masłem i kieliszkiem cydru, ale lub wina. Jak w przypadku wszystkich dobrych gulaszów, gulasz ten jest jeszcze lepiej odgrzewany następnego dnia, po tym jak smaki miały okazję się stopić. Resztki gulaszu zamrozić i podgrzać pięknie, i będzie pyszne ciasto domek lub pasterza.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
GulaszGulasz
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
AleAle

Składniki

4(może być lub przeglądać)pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie23 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła1Dużekostka bulionu wołowego (lub 2 małe)kostka bulionu wołowego (lub 2 małe)907Orzechy dowolne (posiekane)chudego duszenia wołowiny lub 2 -3 lbs chuck wołowiny bez kości, pieczeń końcówki wołowiny lub 2 -3 lbs wołowina okrągły stek, przycięte z tłuszczu i pokroić w 1 1/2-calowe kostkichudego duszenia wołowiny lub 2 -3 lbs chuck wołowiny bez kości, pieczeń końcówki wołowiny lub 2 -3 lbs wołowina okrągły stek, przycięte z tłuszczu i pokroić w 1 1/2-calowe kostki0(może być lub przeglądać)3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków11 funt cukinii,SOS browning (bukiet kuchenny)SOS browning (bukiet kuchenny)61 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew, pokroić na kawałki 1/2 calamarchew, pokroić na kawałki 1/2 cala3zdanieseler i liście, pokrojone na kawałki 1/4 calaseler i liście, pokrojone na kawałki 1/4 cala7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna4(zima)mąkamąka1garśćpokrojona i przycięta świeża fasola szparagowa (opcjonalnie)pokrojona i przycięta świeża fasola szparagowa (opcjonalnie)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimielona świeża pietruszkamielona świeża pietruszka1( bakłażany)zielona papryka, pokrojona na kawałki 1/2 calazielona papryka, pokrojona na kawałki 1/2 cala596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipokrojone świeże zioła (można użyć szczypiorku, tymianku, szałwii lub cokolwiek innego, - lub-1 łyżeczka suchych ziół)pokrojone świeże zioła (można użyć szczypiorku, tymianku, szałwii lub cokolwiek innego, - lub-1 łyżeczka suchych ziół)1(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos1( bakłażany)cebula posiekanacebula posiekana2largesziemniaki, szorowane, nieobrane i pokrojone na kawałki 1 1/2 calaziemniaki, szorowane, nieobrane i pokrojone na kawałki 1 1/2 cala1( bakłażany)rutabaga, pokrojona na kawałki 1/2 calarutabaga, pokrojona na kawałki 1/2 cala11 funt cukinii,(duża tuba)(duża tuba)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)skrócenie (używam skrócenia smaku masła Crisco)skrócenie (używam skrócenia smaku masła Crisco)6(zima)skrócenie (użyj skrócenia smaku masła Crisco)skrócenie (użyj skrócenia smaku masła Crisco)1( bakłażany)rzepa, pokrojona na kawałki 1/2 calarzepa, pokrojona na kawałki 1/2 cala2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizimna wodazimna woda1Średnia żółta cebula, posiekanagorąca wodagorąca woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 55 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia40
Magazyn