Zimowy Gulasz Warzywny Wołowy Z Puszystymi Pierogami Ziołowymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zimowego gulaszu z warzyw wołowych z puszystymi pierogami ziołowymi. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 511 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.68 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, paprykę, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Gulasz warzywny z pierogami ziołowymi, Slow Cooker gulasz wołowy burgund z pierogami ziołowymi, oraz Zimowy spacer gulasz wołowo-marchewkowy z pierogami ziołowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Gotować i mieszać wołowinę w skróceniu w ciężkim garnku 8-10 quart, aż wołowina będzie dobrze rumiana. (Uwaga: jeśli gromadzi się zbyt dużo płynu, aby zapobiec odpowiedniemu brązowieniu, przelać nadmiar płynu do miski i rezerwy. Nadal brązową wołowinę i gdy dobrze rumiane, dodać zarezerwowany płyn z powrotem do garnka.).
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)
3
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło.Przykryć i dusić, aż wołowina będzie prawie miękka, 45 minut do 1 godziny.Wymieszaj ziemniaki, rzep, rutabaga, marchew, zielony pieprz, fasolkę szparagową (jeśli używasz), seler, cebulę, sos bukietowy, kostkę bulionu i liście laurowe.Przykryć i dusić, aż warzywa będą miękkie (ale nie przesmażyć), mieszając raz, o 25 protokół.Przygotować ciasto (patrz poniżej) na pierogi; odstawić.Za pomocą widelca wymieszać 1 szklankę zimnej wody i 4 łyżki mąki w małej misce do mieszania; stopniowo mieszać do gulaszu.
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Brukiew
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Rzepa
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do Tacos
4
Podgrzać do wrzenia, stale mieszając.Gotować i mieszać 1 minutę; zmniejszyć heat.Do wskazówka: po zagotowaniu i mieszaniu przez 1 minutę gulasz można przykryć i schłodzić nie dłużej niż 48 godzin. Aby służyć, podgrzać do wrzenia na średnim ogniu. Kontynuuj jako directed.DUMPLINGS:.In dużą miskę, pokroić na mąkę, proszek do pieczenia, sól, pietruszkę i zioła, aż mieszanina przypomina drobne okruchy.Wymieszać z mlekiem.Upuść przez usypanie łyżek na gorące mięso lub warzywa w gotującym się gulaszu(nie kropluj bezpośrednio do płynu).Gotować odkryte 15 minut.Przykryć i gotować około 15 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone Brzoskwinie
Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
(duża Tuba)
Gulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Przekrój pierogi na pół, aby sprawdzić, czy są dobre; chcesz, aby były zrobione, ale nie suche!
6
Podawać gulasz na gorąco, z bagietką z masłem i kieliszkiem cydru, ale lub wina. Jak w przypadku wszystkich dobrych gulaszów, gulasz ten jest jeszcze lepiej odgrzewany następnego dnia, po tym jak smaki miały okazję się stopić. Resztki gulaszu zamrozić i podgrzać pięknie, i będzie pyszne ciasto domek lub pasterza.