Zimowa Zielona Lazania
Przepis Zima Zielona lasagne może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 30 minut. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 435 kalorii, 21g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Jeśli masz ricottę, mleko, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. To będzie hit w Twoim Zima wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zimowa Zielona Lazania, Patelnia z ostrygami i karmelizowaną cebulą pieczona z zimową sałatką zieloną i winegretem z zielonego jabłka, oraz Zimowa sałatka Zielona z winegretem z zielonego jabłka.
Instrukcje
Jeśli używasz świeżej zieleni, wyrzuć twarde łodygi i posiekaj liście. Spłucz i delikatnie wstrząśnij, aby usunąć większość, ale nie całą wodę.
2 łyżki oleju umieścić w dużym garnku z czosnkiem i gotować na średnim ogniu. Jak tylko czosnek zacznie brązowieć, dodaj zielenie i wrzuć.
Dodać 1/2 łyżeczki soli. Przykryć natychmiast i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 10 minut lub aż bardzo miękkie. (Jeśli używasz mrożonego szpinaku, wyciśnij płyn, a następnie podsmaż szpinak w 2 łyżkach oleju i czosnku przez około 5 minut.)
Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Tymczasem w średnim rondlu na średnim ogniu połączyć pozostałą oliwę z oliwek, mąkę i pozostałą sól. Gotować, ubijając stale, przez około 3 minuty.
Dodać mleko i zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej. Gotować, stale mieszając, aż sos zgęstnieje i zagotuje, około 10 minut. Wymieszać wszystko z wyjątkiem 1/2 szklanki startego sera.
Rozgrzej piekarnik do 350 F. Pokryj 13-na-9-calową patelnię do pieczenia sprayem do gotowania. Ricottę, jajka, skórkę z cytryny i gałkę muszkatołową zmiksować na Zielono.
Rozłóż około 1/2 szklanki sosu serowego na dnie patelni do pieczenia.
Na wierzchu ułożyć 3 arkusze makaronu.
Rozprowadzić na 1/4 nadzienia szpinakowego i 1/2 szklanki sosu, następnie kolejne 3 arkusze makaronu. Dodać 3 więcej warstw. Koniec z makaronem i sosem, a następnie posypać pozostałym serem. Przykryć folią i piec 45 minut.
Zdjąć folię i gotować 15 minut więcej lub aż złoty.
Odstawić na 10 minut przed podaniem. (Można dokonać do 1 dnia wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Podgrzać w piekarniku 325 F przez 20 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie gorący.)